Oproep: meld gebruik concernregeling eerste NOW bij OSB Cadeautje: lees gratis het nieuwste Service Management Magazine!

Oproep: meld gebruik concernregeling eerste NOW bij OSB
Cadeautje: lees gratis het nieuwste Service Management Magazine!

De eerste NOW-regeling is op dringend verzoek van het bedrijfsleven gewijzigd op het punt van de omzetbepaling bij concerns. Op basis van deze wijziging kunnen concerns met minder dan 20 procent omzetverlies toch een NOW-subsidie aanvragen voor de werkmaatschappij die wel een omzetdaling heeft van ten minste 20 procent. Voor de toepassing van de aangepaste regeling worden extra voorwaarden verbonden. OSB roept schoonmaakbedrijven die gebruikmaken van de regeling zich te melden. Volg Service Management op LinkedIn:

De extra voorwaarden gaan over eisen aan het dividend- en bonusbeleid en aan het overleg met de vakbeweging en aanvullende accountantscontroles. Voor het punt van overleg met vakbonden geldt volgens OSB dat met vakbonden een overeenkomst wordt afgesloten over werkbehoud. Aangezien ‘werkbehoud’ niet nader in de regeling is gedefinieerd, heeft OSB met vakbonden besproken welke punten daarbij aan de orde zouden moeten komen.


Lees ook: Verruiming concernbepaling NOW onder voorwaarden


Afspraken in overeenstemming met overeenkomst

Van belang is volgens de brancheorganisatie dat op korte termijn de afspraken worden gemaakt aangezien de regeling vereist dat de werkgever bij de subsidieaanvraag (ex artikel 8 lid 1 NOW) ‘handelt in overeenstemming met een overeenkomst, die door hen voorafgaand aan de subsidieaanvraag wordt aangegaan, inclusief dagtekening,’ met de vakbonden.

Oproep en ondersteuning OSB

OSB verzoekt ondernemers die overwegen om van deze regeling gebruik te maken, contact op te nemen. Dat kan via Jeroen Veldboer of Jan Kerstens. “Dan kunnen wij je ook nader informeren over de uitgangspunten voor de overeenkomst met vakbonden. Zo nodig kan ook worden aangegeven en besproken of er behoefte is aan verdere ondersteuning door OSB.”