Gaby Westelaken neemt voorzittershamer AWOG over

Gaby Westelaken neemt voorzittershamer AWOG over
Ilse Marien, Gaby Westelaken en Peter Rietboek. Foto: Schoonmakend Nederland

Vorig jaar kondigde Peter Rietbroek al aan dat hij zou vertrekken als voorzitter van AWOG, het segment binnen schoonmaakbranchevereniging Schoonmakend Nederland voor glas en gevel. Afgelopen ledenvergadering werd bekend dat hij het stokje ging overdragen aan Gaby Westelaken.

Rietbroek is zes jaar lang voorzitter geweest van AWOG en vond het weleens tijd om de hamer door te geven. Niet dat hij trouwens niet genoten heeft van zijn tijd aan het hoofd van de tafel. Hij blikt voor Schoonmakend Nederland dan ook vol dankbaarheid terug op deze tijd. Ik kijk met dankbaarheid terug op mijn tijd als voorzitter. Ik heb met heel veel plezier bijgedragen aan de branche en de stabiliteit binnen ons platform als bijzonder. Het was een leerzame tijd. De ledenbijeenkomsten waren niet alleen gezellig, maar ook inhoudelijk sterk, met boeiende presentaties en waardevolle interactie. Dus ik kijk met een heel goed gevoel terug op de afgelopen jaren.”

Veel zin

Rietbroek en Westelaken blikken ook vooruit op wat komen gaat. Maar ten eerste noemt Westelaken dat ze zin heeft om de voorzittersrol op zicht te nemen. “Het platform Glas & Gevel staat. En hoewel ik de platformleden pas kort ken en met ze werk, ervaar ik dat de leden elkaar aanvullen, zowel qua kennis als qua persoonlijkheid. Ik heb er heel veel zin in om met deze club mensen aan de slag te gaan.”

Belangrijke thema’s

Rietbroek noemt in het interview bij Schoonmakend Nederland een aantal belangrijke thema's die aandacht blijven vragen. “Het vervolg op het onderzoek naar de fysieke belasting van glazenwassers, de positie van zzp’ers (denk aan het uitbannen van oneerlijke concurrentie omdat er andere (lagere) veiligheidseisen gelden) en de wens voor meer aandacht voor ons vak in de nieuwe cao: het b-deel.”

Westelaken vult aan: “Deze maand (januari) staat een strategische sessie gepland voor het AWOG-bestuur, waar we nieuwe richtingen kunnen verkennen. We blijven alert op de instroom op de arbeidsmarkt en zetten in op een goede aansluiting met het onderwijs. Duurzame inzetbaarheid blijft ook belangrijk. We streven naar een gelijk speelveld voor mensen in loondienst en zzp’ers op het gebied van arbeidsomstandigheden en veiligheid, ook al weten we dat dit een lange weg is.”

Vol vertrouwen

Rietbroek sluit het gesprek af: “Ik draag vol vertrouwen de voorzittershamer over aan mijn opvolger. Ik wens Gaby super veel succes, en net zoveel plezier en voldoening als ik heb mogen beleven. Dat gun ik hem en vanzelfsprekend ook de AWOG bestuursleden!”

Lees ook: