Re-integreer schoonmaakmedewerkers in de zorg

Re-integreer schoonmaakmedewerkers in de zorg

Ben je op zoek naar passend werk voor een spoor 2 re-integratie van schoonmakers? Kijk dan eens naar het project 'niet poetsen maar zorgen'. Dat is het advies van schoonmaakbranchevereniging Schoonmakend Nederland.

Het project is een samenwerking met de Universiteit van Maastricht. Het doel is ervoor te zorgen dat schoonmakers duurzaam kunnen blijven werken op de arbeidsmarkt via re-integratie in de zorg. 

Nieuwe taken in de zorg

Door een veranderende zorgvraag ontstaan er nieuwe taken binnen onder andere de verpleegzorg, ziekenhuiszorg en thuiszorg. Voor deze taken is geen zorg specifieke achtergrond nodig. Het gaat bijvoorbeeld om huishoudelijke, logistieke en zorg ondersteunende taken of het geven van aandacht aan mensen die zorg nodig hebben.

Match maken

Voor schoonmaakmedewerkers is het vaak lastig om passend ander werk te vinden als ze beperkingen hebben of ontwikkelen voor het uitvoeren van bepaalde taken.​ Dit project biedt precies dat maatwerk dat voor re-integratie spoor 2 vereist is. Er wordt een match gemaakt met werk dat de schoonmaker wél kan.​ Re-integratie in de zorg biedt hen een kans om betekenisvol werk te doen dat goed aansluit bij hun vaardigheden.​

Goed werkgeverschap

Door je werknemers in aanraking te laten komen met dit project, biedt je hen een kans om duurzaam aan de slag te gaan in de zorg.​ Je laat zien dat je betrokken bent en het beste met de werknemer voor hebt, ook als die wellicht niet meer bij jou aan de slag kan. ​Ook voorkomt je eventuele sancties van UWV in het kader van de re-integratie van je werknemer. Wil je meer informatie over het project 'niet poetsen maar zorgen'?  Lees dan verder op de website van het Centrum Inclusieve Arbeidsorganisatie.

Lees ook: