Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Prinses Darin van CSU helpt jeugd spelenderwijs afval scheiden

Er was eens een prins met een simpel idee om de boel schoon te houden. Want, een schone en milieuvriendelijke omgeving, dat is ook belangrijk op de basisschol. CSU heeft daarvoor samen met studenten Prins Darin, een hologram, ontwikkeld. Prins Darin leert kinderen spelenderwijs afval te scheiden en op te ruimen.

Juf Sonja CSU

Spelenderwijs op jonge leeftijd leren van afval scheiden, dat was de gedachte van CSU bij de introductie van het lesmateriaal: Prins Darin. In het lesmateriaal leren kinderen met een hologram van Prins Darin afval te scheiden en op te ruimen. Ook is er een leerzaam doe-boekje en toverketting als beloning op het einde.

Lees ook

Juf Sonja

Branchemanager en contactpersoon Marjolein Dreef mocht op basisschool De Triangel in Den Haag getuige zijn van de les over afval scheiden en opruimen. Deze les werd gegeven door juf Sonja Mahdaoui aan groepen 1 tot en met 4. “Het hologram is duidelijk in gebruik en hebben we twee keer met de kinderen afgespeeld. Ze vonden het super, heel leuk en te kort! Prins Darin heeft een duidelijke boodschap voor de kinderen hoe je de wereld samen met elkaar schoon kunt houden. Ook het doe-boekje vonden we leuk en leerzaam. De toverketting als beloning maakt het voor de kinderen helemaal af. En ik zou andere scholen zeker aanraden om ook Prins Darin op bezoek te vragen", aldus juf Sonja Scheffers-Mahdaoui.

Starterspakket

Elke basisschool kan een starterskit aanvragen bij CSU. In de starterskit zit de hologram van Prins Darin (met instructies), een doe-boekje (hard copy), toverkettingen (gestanst), CSU-lint voor de toverketting en leesboekjes van Prins Darin (hard copy).

Ontwikkel een duurzaamheidsplan met Schoonmakend Nederland

Duurzaam Nieuws

Ontwikkel een duurzaamheidsplan met Schoonmakend Nederland

Vanaf 2024 moeten grote bedrijven gaan rapporteren over de milieu-impact van het bedrijf en het effect van het bedrijf in de keten. Grote bedrijven gaan aan leveranciers of dienstverleners vragen stellen over hun milieu-impact. Daardoor krijgen mkb-bedrijven die grote bedrijven als klant hebben ook met deze wetgeving te maken. Schoonmakend Nederland start daarom een Duurzaamheidslab voor ondernemers.
Paardekooper en Elis ontwikkelen herbruikbare verzendbox

Duurzaam Nieuws

Paardekooper en Elis ontwikkelen herbruikbare verzendbox

Elis, specialist in het verhuren, reinigen en repareren van bedrijfs- en veiligheidskleding, krijgt steeds vaker de vraag of de kleding bij de medewerkers thuis kan worden geleverd. Dit bracht Elis op het idee om in samenwerking met verpakkingsspecialist Paardekooper een nieuwe, herbruikbare verzendoplossing te ontwikkelen. Een herbruikbare verzendbox.
CSU: "Het ging altijd al om een tijdelijke reiskostenregeling"

Branche Nieuws

CSU: "Het ging altijd al om een tijdelijke reiskostenregeling"

Schoonmaakbedrijf CSU zegt verrast te zijn door de actie van vakbond CNV voor schoonmakers op Roompot-vakantieparken. Woordvoerder Erwin Vos: "Het ging altijd al om een buitengewone, tijdelijke extra reiskostenvergoeding."
CSU en COA zetten samen in op gelijke kansen voor medemens

Ondernemen Nieuws

CSU en COA zetten samen in op gelijke kansen voor medemens

CSU en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaan per maart het facilitair partnership verder uitbreiden en intensiveren. CSU gaat op locaties door heel Nederland zorg dragen voor een breed pakket aan facilitaire diensten. Ook willen beide partijen samen de bewoners van het COA activeren en zo bijdragen aan hun toekomstperspectief.
CNV start actie voor schoonmakers op Roompot-vakantieparken

Branche Nieuws

CNV start actie voor schoonmakers op Roompot-vakantieparken

Vakbond CNV is woensdag een actie gestart voor schoonmakers op Roompot-vakantieparken. Aanleiding voor de actie is dat schoonmakers op Roompot Vakantieparken, die in dienst zijn van schoonmaakbedrijf CSU, sinds 1 februari geen extra reiskostenvergoeding meer krijgen. Roompot wil het niet meer betalen en CSU ook niet.

Nieuws

Duurzaam

Partners