Medewerkers Vebego ruimen afval rond de Maas op

Medewerkers Vebego ruimen afval rond de Maas op
Foto: © Jonathan Vos Photography

Onlangs deden enkele collega's van Vebego, samen met 14.500 andere vrijwilligers, mee aan de Maas Cleanup. In één dag werd het volledige Nederlandse deel van de Maas en haar zijrivieren onder handen genomen met afvalprikkers, afvalgrijpers en vuilniszakken.

Het opruimen van al het afval in en om de Maas is een flink karwei. Niet alleen het vuil langs de oevers van de rivier en in het water moet worden opgeruimd. Ook al het andere zwerfvuil werd verzameld door de duizenden vrijwilligers. Daaronder medewerkers van schoonmaakbedrijf Vebego.

B Corp

Vebego draagt graag in brede zin bij aan een schonere omgeving. De maand maart is bij hen de B Corp maand en als onderdeel daarvan hielpen collega’s Sven Bloem, Robert Pieters, Kelly Geraads en Maurice Frijns mee als vrijwilliger bij de Maas Cleanup. De Maas stroomt in het zuiden van Eijsden Nederland binnen. Vebego heeft Limburgse roots en draagt bij aan het schoon maken van de leefomgeving. Maar ook verder, want de Maas Cleanup werd gehouden in het hele Nederlandse stroomgebied van Nederland: van Eijsden tot aan Rotterdam, waar de rivier in zee stroomt.

Ruim 250 duizend kg afval

De opruimactie werd gehouden in drie provincies waar de Maas stroomt: Limburg, Noord-Brabant en Zuid-Holland. In totaal behelsde de opruimdag 250 losse acties waaraan 14.500 vrijwilligers deelnamen. Geen sinecure, want per honderd meter liggen meer dan duizend stuks afval in en rondom de Maas. In totaal werd er dan ook tussen de 250 duizend en 290 duizend kilogram afval opgeruimd. Cijfers waar voorzitter Huub Waterval van Maas Cleanup erg tevreden over is: "Het is het vijfde jaar dat we dit doen, en de animo blijft onverminderd groot. Zelfs Rotterdam heeft zich dit jaar aangesloten en daarmee bestrijkt de Maas Cleanup het volledige Nederlandse deel van de Maas. We hebben dit jaar opnieuw de handen ineen geslagen met honderden vrijwilligers die al jaren opruimen in het voorjaar. Zonder hun inzet en betrokkenheid was het ons niet gelukt zoveel op te ruimen.”

Lees meer: