Luistertip: laatste podcast Kraakhelder met directeur Breedweer

Luistertip: laatste podcast Kraakhelder met directeur Breedweer

In de voorlopig laatste podcast uit de serie KraakHELDer van Breedweer Facilitaire Diensten gaat Inge Diepman in gesprek met directeur Jack Stuifbergen. Zijn missie: de wereld een stukje mooier maken en een inclusieve maatschappij creëren waarin iedereen gelukkig is en in zijn eigen levensonderhoud kan voorzien.

De podcastserie KraakHELDer geeft de medewerkers van Breedweer een podium en inclusiviteit een gezicht. Maar ook de directeur van het bedrijf heeft zijn eigen verhaal. Ook bij hem is het namelijk niet altijd van een leien dakje gegaan.

Geluk

In deze aflevering gaat Diepman op stap met Stuifbergen, een van de drie directeuren van Breedweer. Onderwerpen die de revue passeren zijn de jeugd van Stuifbergen, waarin het gezin het niet altijd breed had, en het bedrijf van zijn ouders. Daar is hij in 2009 ingesprongen om hen te behoeden voor een hoop ellende. Zijn kinderen vertellen dat Stuifbergen een grappige vader en basketbalcoach is die dansjes maakt tijdens het eten, maar niet tegen zijn verlies kan. Ook directeuren hebben coaching nodig. Zijn belangrijkste coach en rots in de branding is Esther, de vrouw met wie hij alweer veertien jaar gelukkig getrouwd is. Alles draait om geluk, maar wat is de definitie van geluk en hoe gebruikt Stuifbergen hiervoor zijn morele kompas?

Zonder wrijving geen glans

Tamara van Ark, voorzitter van Schoonmakend Nederland, reageert op de aflevering: “Wat een mooi inzicht in de motivatie van Jack om van Breedweer een organisatie te maken die écht impact realiseert in de levens van mensen en de organisaties waar ze voor en mee werken. De persoonlijke reis van een ondernemer met zijn ups en ook zijn downs kan je niet onberoerd laten. Zonder wrijving geen glans, wordt er gezegd. Of je nu werkt in de schoonmaak, van levensverhalen houdt of gewoon geïnteresseerd bent in waarom mensen gekomen zijn waar ze zijn, deze podcast is voor iedereen het luisteren waard.”

Beluister de podcast >>

Lees meer: