Luistertip: 100 procent afgekeurd, toch fulltime aan het werk

Luistertip: 100 procent afgekeurd, toch fulltime aan het werk

De vijfde aflevering van de podcastserie Kraakhelder staat online. Inge Diepman praat in de zesdelige podcastserie niet óver, maar mét de personen die de inclusieve arbeidsmarkt vertegenwoordigen. Deze keer draait alles om Angela Boomaars, fulltime aan het werk als objectleider, terwijl ze 100 procent afgekeurd is.

In deze aflevering van de podcastserie vertelt Boomaars hoe ze bijna fulltime bankzitter was geworden. Ondanks dat ze 100 procent afgekeurd is, in verband met een longprobleem, heeft ze het heft in eigen handen genomen en is ze fulltime aan de slag gegaan. Boomaars kijkt liever naar wat ze wel kan, in plaats van wat ze niet kan. Ze gebruikt haar eigen ervaring om medewerkers een spiegel voor te houden en hen te motiveren om door te zetten als het even tegenzit. Op de begraafplaats van Tilburg voert ze met Diepman een emotioneel gesprek over de tijd dat Boomaars werkzaam was in de uitvaart en al haar energie opging aan de zware meldingen. Tot slot wordt ze toegezongen door haar man en zanger Theo met het toepasselijke ‘Heel mijn leven’.

Bemoedigend voorbeeld

Psychologe Sylvia Las van Las Zorgatelier, waar mensen met hersenletsel samen kunstwerken maken en Boomaars vrijwilligerswerk heeft gedaan, heeft de podcast beluisterd. “Een indrukwekkend verhaal waarin duidelijk wordt dat ‘kijken naar wat je wel kunt’ en ‘niet bij de pakken neerzitten’, leidt tot waardering, steun en groei. Een bemoedigend voorbeeld voor veel anderen.”

Beluister de podcast >>

Lees meer: