Schoonmakend Nederland: "Blij dat Gemeente Zaanstad een vergunningsstelsel invoert tegen malafide glaswaspraktijken"

Schoonmakend Nederland: "Blij dat Gemeente Zaanstad een vergunningsstelsel invoert tegen malafide glaswaspraktijken"

De malafide glazenwasserspraktijken in Zaanstad lopen de spuigaten uit. Daarom voert Burgemeester Hamming per 1 juli een vergunningsplicht in. Schoonmakend Nederland reageert positief.

Via LinkedIn laat Hamming weten schoon genoeg te hebben van de malafide glazenwassers in zijn stad. Daarom komt er in de gemeente een vergunningsplicht, de eerste in Nederland. Dit om de praktijken van afpersing, oplichting, geweld, uitbuiting en witwassen tegen te gaan. Want zowel glazenwassers die zich wel netjes aan de regels houden als inwoners hebben last van de criminele glazenwassers.

Hoop op landelijke navolging

Schoonmaakbranchevereniging Schoonmakend Nederland liet een positieve reactie achter op het bericht van Hamming. Ze schrijven: “Wij zijn blij dat Gemeente Zaanstad een vergunningsstelsel invoert om malafide glaswaspraktijken in de particuliere sector een halt toe te roepen. Dit soort wanpraktijken stralen namelijk negatief af op de vele bonafide glazenwassers in de particuliere markt en onze professionele leden die vooral actief zijn in de zakelijke markt. Een vergunning kan het kaf van het koren scheiden. We hopen dat de vergunningsplicht landelijk navolging krijgt.”

Lees ook: