Devi kwam per toeval bij Gom: "Dit voelde voor mij als een miracle"

Devi kwam per toeval bij Gom: "Dit voelde voor mij als een miracle"

In de schoonmaak werken veel verschillende mensen en zij komen allemaal op hun eigen manier terecht in deze mooie branche. Dat bewijst ook Devi, een schoonmaakster van Gom Schoonhouden. Zij rolde de schoonmaak in via de universiteit waar zij nu werkt. Ze vertelt haar verhaal in Univers, het magazine van Tilburg University.

Univers ontmoette Devi voor de serie ‘Buren van de universiteit’, waarin zij haar wens uitsprak voor een baan. Inmiddels werkt zij met trots als schoonmaker op de universiteit: "Het is niet zwaar, omdat ik me hier zo thuis voel."

Werken op de campus

Samen met haar zoontje woont Devi in de Munttorenflat naast de campus. Ze lopen vaak naar de fontein op de campus, vertelde ze in september in Univers. Ook liet ze weten op zoek te zijn naar werk in de schoonmaak. Dat viel op: de universiteit nam contact met haar op over een beschikbare werkplek als schoonmaker.

Devi geloofde haar oren in eerste instantie niet: "Dit voelde voor mij echt als een miracle, want ik bidde regelmatig voor een baan in de buurt van de campus." Dit is de eerste keer dat ze schoonmaakt, maar tot nu toe bevalt het erg goed, vertelt ze: "Het is belangrijk werk en daarom ben ik ook blij om het te doen. Ik doe het niet met een zwaar hart."

Lieve collega’s

Volgens Devi zijn het vooral de mensen om haar heen die het werken op de universiteit zo fijn maken. Haar werkgevers van schoonmaakbedrijf Gom Schoonhouden vindt ze "superaardig", en ze straalt als ze vertelt hoe goed teamleider ‘mama’ Mounia voor haar en de andere medewerkers zorgt.

Lees het hele artikel in Univers >>

Lees ook: