Schoonmaaktoppers geven workshops in gezondheidscentra in Ambon

Schoonmaaktoppers geven workshops in gezondheidscentra in Ambon

In 2019 is in Ambon, Indonesië, een project gestart dat de hygiëne in ruim twintig gezondheidscentra moest verbeteren. Afgelopen jaar vertrok wederom een team schoonmaakspecialisten naar Ambon om workshops te geven. Een werkbezoek vol "leerzame ervaringen en onvergetelijke momenten".

Het project werd opgestart in 22 gezondheidscentra, zogeheten puskesmas. Het werd door Schoonmaakbedrijf Stoffels Bleijenberg (nu Vebego) gefinancierd. In oktober vorig jaar vertrok opnieuw een team naar Ambon om workshops te geven over een gestructureerde manier van schoonmaken en gebruik van de juiste middelen. Zorgcategoriemanager Hago Zorg Rita Brouwer was hier ook bij en gaf eveneens een demonstratie.

Naast het verzorgen van workshops zijn ook aanbevelingen gedaan, zoals handdoekdispensers en papieren handdoekjes bij wastafels plaatsen, een stofzuiger en wasmachine op locatie gebruiken en veiligheidsbrillen opzetten bij het werken met reinigingsmiddelen. In de evaluatie is er aandacht voor aanbevelingen op de middellange en lange termijn. Hago Zorg kijkt tevreden terug op het werkbezoek. “Het was een geslaagd werkbezoek met leerzame ervaringen en onvergetelijke momenten. Ook de directies van de instellingen waren uiterst tevreden.”

Lees ook: