Dag van de Schoonmaker: nieuwe kleding, complimentenboom en dank van Mark Rutte

Dag van de Schoonmaker: nieuwe kleding, complimentenboom en dank van Mark Rutte

De schoonmakers van de stations, kantoren van NS en de treinen worden vandaag uitgebreid bedankt. Op de Dag van de Schoonmaker krijgen ze een presentje en staan er boodschappen op de digitale schermen op de stations. Daarnaast krijgen de 450 schoonmakers op de stations een nieuw outfit, die ze zelf mee hebben uitgezocht. Volg Service Management op LinkedIn:

Op de Dag van de Schoonmaker worden landelijk alle schoonmakers in het zonnetje gezet. De afgelopen maanden bleek eens te meer dat schoonmaak van cruciaal belang is, ook op de stations. Contractmanager Pim Willems van NS: “We zijn trots op onze schoonmakers die de stations schoonhouden en hebben daarom besloten om juist op de Dag van de Schoonmaker de nieuwe werkkleding te introduceren.”

Belangrijke stem in keuze nieuwe kleding

De schoonmaak van de stations wordt gedaan door Asito en ICS Groep, in opdracht van NS en ProRail. De schoonmaakkrachten en hun leidinggevenden hebben een belangrijke stem gehad in de keuze voor de nieuwe kleding. “Zowel Asito als ICS hebben twee ontwerpen ingediend. De leidinggevenden hebben vervolgens samen met de schoonmaakkrachten middels een app hun stem kunnen uitbrengen”, aldus vestigingsmanager Stationsreiniging Alex Alkemade van Asito.

Schoonmakers trots op hun vak

“Wij vinden het belangrijk dat de schoonmaakmedewerker gezien wordt. Schoonmaken is een vak. Schoonmakers zijn trots op hun vak en willen graag kwaliteit leveren. Zeker in deze bijzondere tijd verdient de schoonmaakmedewerker respect en zichtbaarheid”, aldus Bart van der Sluijs, algemeen directeur van de ICS Groep.

CSU lanceert complimentenboom

Op De Dag van de Schoonmaker heeft schoonmaakbedrijf CSU de online complimentenboom gelanceerd. Dit initiatief is bedoeld om de schoonmakers van CSU een feestelijk podium te bieden met bedankjes voor hun dagelijkse inzet. CSU vraagt haar klanten en collega’s van kantoor om samen zo veel mogelijk complimenten en bedankjes te verzamelen voor de hardwerkende onmisbare schoonmakers. Suzan Stadhouders, Lid Raad van Bestuur bij CSU: “Juist nu realiseren we ons als geen ander dat hygiëne van cruciaal belang is. Daarom maakt de schoonmaker zeker in deze tijd een groot verschil. Dat beseffen gelukkig steeds meer mensen.”

Minister-president prijst schoonmakers

In navolging van zijn speech tijdens de coronauitbraak, prees minister-president Mark Rutte ook schoonmakers tijdens de Dag van de Schoonmaker. Hij deed dat in een speciaal voor de gelegenheid opgenomen videoboodschap.

Het is de Dag van de Schoonmaker. Een mooie gelegenheid om de mensen die ons land schoon houden in het zonnetje te zetten. Ik wil alle schoonmakers in Nederland dan ook enorm bedanken voor jullie inzet, zeker in deze periode waarin hygiëne belangrijker is dan ooit. #ddvds2020pic.twitter.com/6kfZzBWqC0

— Mark Rutte (@MinPres) June 15, 2020

Lees ook