Vinke en Van Leeuwen weg bij Asito vanwege "verschil van inzicht"

Vinke en Van Leeuwen weg bij Asito vanwege "verschil van inzicht"

Met ingang van 1 november 2019 legt Charles Vinke (foto) zijn functie als algemeen directeur van Asito neer. Zijn taken zullen worden overgenomen door de overige directieleden. Per 1 september aanstaande verlaat ook Hans van Leeuwen, directeur HR bij Asito, de organisatie.

Hij wordt per dezelfde datum opgevolgd door Anton Witte, momenteel directeur HR bij Heyday maar eerder ook al HR-directeur bij Asito en cao-onderhandelaar in de schoonmaak.

Gerard de Kruijk treedt op 1 september aanstaande als operationeel directeur toe tot de Asito-directie om de “aandacht en focus op de (schoonmaak)dienstverlening te vergroten.” Dat alles meldt Asito in een persbericht. De Kruijk (54) is momenteel plantmanager van Bavaria in Lieshout. Daarvoor bekleedde hij vergelijkbare posities bij onder andere Pepsico International en Bolletje Almelo.

Vaste toppositie in schoonmaakbranche

ADG dienstengroep en Asito zeggen in het persbericht Vinke en Van Leeuwen te bedanken voor hun inzet en loyaliteit in de afgelopen jaren. “We wensen hen veel succes en geluk in hun toekomstige loopbaan.” Hans Kroeze, algemeen directeur ADG dienstengroep: “De afgelopen jaren heeft Asito zich ontwikkeld tot een professioneel en innovatief schoonmaakbedrijf. Zo heeft de organisatie zich van een vaste toppositie verzekerd in de schoonmaakbranche en is het landelijk koploper op het gebied van inclusiviteit.”mensen

Afscheid van elkaar

“Vanwege een verschil van inzicht met betrekking tot de aard en het tempo waarin de strategie en de besturing vorm krijgen nemen Vinke, Van Leeuwen en Asito, in goede onderlinge verstandhouding, afscheid van elkaar.”