Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Service Management nummer 4 verschenen – Thema Specialismes

Er is weer een gloednieuwe editie van schoonmaakvakblad Service Management bij de abonnees op de mat gevallen! Dit keer is het thema ‘specialismes', waarbij we inzoomen op de verschillende takken van sport die onze branche rijk is.

Van industriële reiniging en foodreiniging tot aan glasbewassing en vloeronderhoud: in dit speciale themanummer van Service Management lees je er allemaal over. Een klein overzicht van wat je kunt verwachten:

Coverstory: Industriële reiniging bij RWE Eemshaven

Jasper Smid van Asito neemt ons mee in de wereld van industriële reiniging en vertelt over de voordelen van taakintegratie. Zo wordt een deel van de schoonmaakmedewerkers -net als de collega die onze cover siert- opgeleid tot brand- en mangatwachten.

Zonder schoonmaak, geen eten

Zo eenduidig zei hij het misschien niet, maar dat is wel de strekking van het betogende verhaal van de enthousiaste Kleentec-leidinggevende Oguz Tetik. “Mensen onderschatten ons werk vaak. Ze vergeten dat we het over voedsel hebben, wat jij en ik moeten eten. Hygiëne is cruciaal.

Ga zonder kennis niet aan de slag

Bij gevelreiniging kan er heel wat misgaan, blijkt uit het verhaal van gevelexpert Jaap Koek. Vandaar zijn devies: “Ga zonder kennis aan de slag!” Ook tipt de specialist: “Probeer de methode of het reinigingsmiddel altijd ergens uit waar dat niet in het zicht is en waar het geen kwaad kan.”

Is nano een wondermiddel voor gevels?

Het korte antwoord: Nee, dat is het niet. Uit onderzoek door TNO in opdracht van Schoonmakend Nederland en de VSR blijkt dat het vooral heel duur is en dat er nog te weinig bekend is over de eventuele gevaren. “We weten nog maar weinig van nano, terwijl er door leveranciers wel diverse beweringen worden gedaan."

Ook in dit nummer:

  • Minder concurrentie op werkomstandigheden in glasbewassing
  • Duurzaam vloeronderhoud: is jaarlijks polymeren verleden tijd?
  • Hoe moet je een Veiligheidsinformatieblad lezen?
  • Kantoorschoonmaak voor goed veranderd door corona
  • En interviews met onder andere Bob Mols (directeur Asito), Frank Remeijsen (Romaro Schoonmaakgroep) en Phillipe Berger (Berdego)
  • En nog veel meer...

Benieuwd geworden naar hét schoonmaakvakblad?

Bekijk dan online de vorige edities van Service Management, vraag een gratis proefnummer aan óf neem direct een abonnement en krijg hoge korting.

Laatste nieuws

Specialisme

Partners