Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Magazines

Service Management magazine verschijnt 8x per jaar. 4x als digimagazine en 4x als print magazine. Abonnees van Service Management ontvangen de printedities en hebben de eerste maand na verschijning exclusief toegang tot de online versie. Na één maand verschijnt hij in onderstaand overzicht.

Hieronder vind je de edities van Service Management Magazine sinds januari 2017. Ze zijn eenvoudig online door te bladeren, ook in full-screen modus.


Hospitality 23 februari 2023

2023 - editie 1

In deze eerste editie van 2023 lees je alles over NESO, het eerste schoonmaakopleidingscentrum van Nederland. Verder komen meerdere aspecten van hospitality aan bod. Hoe krijg je een andere houding en gedrag ‘tussen de oren’ en hoe zit het met taakdifferentiatie? En hoe kan een robot de schoonmaker helpen?

Duurzaamheid 13 december 2022

2022 - editie 8

In het laatste nummer van Service Management voor 2022 kijken we vooruit naar het nieuwe jaar met Margriet van Dijken van adviesbureau Atir: wat staat de schoonmaakbranche in 2023 te wachten? Ook duiken we in de duurzame schoonmaak voor medewerker, klant en milieu. Van duurzame schoonmaakmiddelen en B Corp tot taaltrainingen voor schoonmaakmedewerkers en een plasticvrije schoonmaak.

Innovatie 24 november 2022

2022 - editie 7

In de schoonmaakbranche wordt volop geïnnoveerd. Daarom staat deze zevende editie van het jaar in het teken van innovatie. Van datagedreven schoonmaak tot grote en kleine vernieuwingen van middelen en materialen. Ook staan de finalisten van de Golden Service Awards in de spotlight en vertellen we je op welke prijsstijging van schoonmaakdiensten je in 2023 mag rekenen.

Leidinggeven 26 oktober 2022

2022 - editie 6

Het zesde nummer van dit jaar staat in het teken van leidinggeven, inclusief opleiden en werkgeluk. Je leest over wat goed leiderschap nu eigenlijk inhoudt, hoe je kunt zorgen voor meer werkgeluk onder je medewerkers - en waarom je dat wilt! - en we geven drie leidinggevende de vloer om hun verhaal te vertellen.

Hygiëne 29 september 2022

2022 - editie 5

In deze editie van Service Management lees je alles over het Nationaal Toiletonderzoek 2022, inclusief alle resultaten, een interview met de winnaar en een goed gesprek over de toilettrends van dit moment. Ook lees je meer over inbesteden en uitbesteden, over het helpen van je medewerkers met schuldenproblematiek en over de plannen van de nieuwe voorzitter van de Code Schoonmaak Bert van Boggelen.

Specialisme 21 juni 2022

2022 - editie 4

Service Management is hét vakblad voor de professionele schoonmaakbranche. Het thema van deze editie is specialisme, waarbij we inzoomen op de verschillende specialismes binnen de schoonmaak. Denk aan glasbewassing, gevelreiniging, vloeronderhoud, foodreiniging en industriële schoonmaak. Maar ook extreme schoonmaak, aldus de stoere cover.

Ondernemen 26 mei 2022

2022 - editie 3

Deze derde editie van 2022 van schoonmaakvakblad Service Management staat in het teken van het Service Management Marktonderzoek. Wat staat ons dit jaar nog te wachten en wat is de visie van schoonmaakbedrijven hierop? Verder onder andere interviews met SieV-bestuurslid Rolien van Groeningen, onderzoekers Stephan Corporaal en Joost van der Weide en Marieke Weerys (Atir).

Machines, middelen en materialen 29 maart 2022

2022 - editie 2

Ook de redactie van hét schoonmaakvakblad voor de schoonmaakbranche zal aanwezig zijn op de Interclean 2022 en daar blikken we vast uitgebreid op vooruit. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Verder lees je in deze editie alles over materiaalwagens, gaan we in gesprek met NS en ProRail over hun schoonmaakvisie, kijken we naar taakverbreding in de zorg en spreken we Kees Blokland over zijn naderend afscheid bij de Code Schoonmaak.

Hospitality 24 februari 2022

2022 - editie 1

In deze eerste editie van 2022 zoomen we in op het thema hospitality. We bespreken onder andere de trends voor het jaar met Diane van Dijk en Laura de la Mar, spreken met hospitality-expert Nik Staakman over gastvrijheid in de schoonmaak en benoemen de do's en don'ts van gastvrijheid.

Duurzaamheid 01 januari 2022

2021 - editie 8

Schoonmaker van het Jaar 2021 Maghy Lopes Robalo prijkt trots op de cover van het laatste schoonmaakvakblad van het jaar. Naast een uitgebreid verslag van de Golden Service Awards, lees je in deze editie alles over duurzaamheid in de schoonmaakbranche. Van duurzaam aanbesteden en duurzaam met machines omgaan, tot aan duurzame inzetbaarheid en sociaal ondernemen.

Partners