Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Leestip: Glazenwasser schrijft boek over belevenissen op het werk

Marcel van Scharrenburg werkt als glazenwasser bij First Class Cleaning. Een jaar lang hield hij zijn belevenissen tijdens het werk bij en besloot daar een boek van te maken: Dagboek van een Glazenwasser. 

Wat beleeft een glazenwasser op zijn werkdag? Van Scharrenburg heeft een jaar lang, van 2018 tot 2019, een dagboek bijgehouden om daar een beeld van te geven. Aan Montferland Journaal vertelt hij dat hij in de auto al notities maakte en die ’s avonds uitwerkte. In eerst instantie deed hij dat voor zijn kinderen, zodat ze weten wat de glazenwasser allemaal meemaakt. “Leuk om te lezen voor ze, als ze wat ouder zijn.”

Zevenhonderd klanten

Nu kan iedereen dus lezen was de glazenwasser meemaakt tijdens zijn werk. Van Scharrenburg werkt voornamelijk bij particulieren en komt bij meer dan zevenhonderd klanten over vloer. “Van heel arm tot heel rijk, van gelovig tot niet-gelovig”, zegt hij tegen de plaatselijke krant. De verhalen in het boek zijn dan ook “soms hilarisch en soms ontroerend”, is te lezen in de aankondiging van het boek. Van jonge klanten die ernstig ziek worden, tot aan aanvaringen met concurrenten.

Het boek is te koop voor €18,50. Voor meer informatie: Dagboek van een Glazenwasser

Ook interessant

Laatste nieuws

Specialisme

Launching Partners