Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De werkplek van Jeroen Bilkes: De Rotterdam

De Rotterdam is met zijn 3 torens van 149 meter hoog niet te missen op de Kop van Zuid. Jeroen Bilkes van Rietbroek Glas- en Gevelonderhoud is teamleider van de glazenwassers. Samen wassen zij ruim 20.000 vierkante meter aan glas van de Westtoren.

1.Hoe lang doen jullie over het wassen van al dat glas?

Dat hangt enorm af van de weersomstandigheden. In de winter kunnen we vaak niet omhoog, als het bijvoorbeeld hard waait, vriest of onweert. Dan ben je er zo twee maanden mee bezig. Maar als je in één keer door kunt werken, zou het binnen drie weken klaar kunnen zijn. We werken altijd met zijn tweeën, omdat je met maximaal twee mensen in de bak mag. Daardoor duurt het wat langer.

2. En hoe zit het met veiligheid?

We zitten in een veiligheidsharnas die we vastmaken aan de bak. Als er dan een kabel knapt, glijden we er niet uit. Ook is er gevelgeleiding. Om de 20 à 30 meter maken we een pin vast in de gevel. En we moeten altijd een telefoon bij ons hebben. We zorgen natuurlijk altijd dat alles in orde is, maar dat is vanzelfsprekend. Als je altijd bang bent dat er iets gebeurt, hou je het niet vol. Maar toch, de eerste keer dat je over de dakrand naar beneden moet, is het wel even slikken

3. Hoe voelt dat nou, om hier te mogen werken?

Het is echt iets dat je op verjaardagen vertelt. Je staat niet zomaar op een ladder, maar je hangt op 150 meter hoogte. Het is een leuke uitdaging en zeker niet iets wat iedereen durft. Wat ook leuk is, is dat er een aantal bekende voetballers wonen. Daar maken we wel eens een praatje mee en zij hebben echt respect voor ons werk. En het uitzicht is onwijs gaaf. Ik heb het al wel 100.000 keer gezien, maar het blijft fantastisch.

Lees ook
De werkplek van Barry Lutgens: Pretpark Toverland Sevenum
De werkplek van Moentje Ramlal: De Horecava beurs in RAI Amsterdam

Like Service Management op Facebook

 

Launching Partners