Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Oproep van OSB: “Test schoonmakers in de zorg en onderwijs op corona”

Brancheorganisatie OSB roept op om bij het testen op Covid-19 in de zorg en onderwijs, de schoonmakers niet te vergeten. Jeroen Veldboer (directeur OSB): “In veel verpleeg- en verzorgingstehuizen maken schoonmakers kamers schoon waar coronapatiënten liggen of hebben gelegen. Toch zijn er voor onze collega’s nog geen of heel beperkt testen beschikbaar. Zo neemt hun kans op besmetting en die van hun directie omgeving enorm toe. Dit moeten wij als maatschappij niet willen, zeker niet via de schoonmaak. Ook wij pleiten ervoor dat voor alle cruciale functies testen een hoge prioriteit heeft!”Volg Service Management op LinkedIn:

Tekort aan beschermingsmiddelen voor schoonmakers

In de zorg is bij onderdelen ook schaarste aan juiste beschermingsmiddelen voor schoonmaakmedewerkers. Veldboer zegt hierover: “We moeten er alles aan doen dat al het personeel in onder meer de zorg en onderwijs, en dus ook schoonmakers, veilig kunnen werken. Ook de mogelijkheid om getest te kunnen worden, is daarbij cruciaal.”

Veel onrust in schoonmaakbranche door corona

“Corona brengt veel onrust in onze branche”, vervolgt Veldboer. “Goede schoonmaak zorgt voor een veilige werkomgeving voor de benoemde cruciale sectoren en maakt het mogelijk dat Nederland weer beetje bij beetje kan opstarten. Schoonmakers moeten hun werk wel veilig kunnen doen. Wanneer dit niet het geval is, lopen alle processen in de cruciale sectoren groot gevaar met alle gevolgen van dien. Juist nu is het schoonmaakwerk van nog groter belang.”

Laatste nieuws

Ondernemen

Partners