Wil jij schoonmaakproducten testen?

Word lid van ons testpanel!

Onderwijsinstellingen vragen aandacht voor plastic afval

Een ludieke ‘Plastic Rally’ moet studenten meer bewust maken van het probleem van plastic afval op scholen. Vier onderwijsinstellingen, Zadkine, Albeda College, Inholland en Hogeschool Rotterdam, gaan in het eerste kwartaal van 2020 de strijd met elkaar aan door middel van het inzamelen van doppen van plastic drinkflesjes.

Problemen met afvalscheiding

De aanleiding voor dit initiatief is het wereldwijde plasticprobleem, dat ook terugkomt in onderwijsland. Het weggooien en scheiden van afval op scholen is nog altijd geen vanzelfsprekendheid. Scholen bieden vaak wel mogelijkheden voor afvalscheiding, maar studenten maken daar geen of onvoldoende gebruik van. Veel plastic belandt als zwerfafval in en rond de gebouwen.

Gedrag van studenten verbeteren

“We willen het gedrag van studenten op het gebied van afval verbeteren”, zegt Mieke Sprinkhuizen, senior account manager van initiatiefnemer Gom Onderwijs. “Een student moet snappen dat rommel wat niet netjes wordt opgeruimd bij het restafval terechtkomt en niet kan worden hergebruikt. We vragen de studenten de doppen van plastic flesjes te scheiden van het restafval, waarna we deze doppen recyclen en in een andere vorm terugbrengen in de school.”

De ‘Plastic Rally’ op de vier onderwijsinstellingen gaat in het eerste kwartaal van 2020 van start en de school met de hoogste score wint een designbank van het ingezamelde plastic, gemaakt voor Save Plastics.

 

 

Laatste nieuws

Ondernemen

Launching Partners