Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Oekraïners mogen langer zonder werkvergunning aan de slag

Werkgevers kunnen twee maanden langer vluchtelingen uit Oekraïne in dienst nemen zonder tewerkstellingsvergunning. De regeling die dit mogelijk maakt, wordt verlengd tot eind oktober, meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het kabinet besloot dit voorjaar Oekraïense vluchtelingen tijdelijk vrij te stellen van een werkvergunning, zodat zij snel aan de slag zouden kunnen in Nederland.

Zij zouden die overgangsperiode, die liep tot eind augustus, kunnen benutten om de juiste papieren te verkrijgen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Overgangsregeling verlengd

Omdat het door personeelstekorten bij de IND onzeker is of iedereen die er recht op heeft deze documenten ook op tijd kan krijgen, is besloten de overgangsregeling te verlengen. Daardoor hebben Oekraïners pas vanaf 1 november een bewijs van verblijf nodig om te kunnen werken.

Volgens de laatst bekende cijfers van het UWV hadden medio juli zeker 24.000 Oekraïense vluchtelingen werk gevonden in Nederland. Zij gingen vooral aan de slag in de horeca en via uitzendbureaus.

Lees hier de ervaringen van schoonmaakbedrijven

Laatste nieuws

Ondernemen

Partners