Wil jij schoonmaakproducten testen?

Word lid van ons testpanel!

De werkplek van … Liesbeth Craane (schoonmaakbedrijf Nederrijn)

Liesbeth Craane maakt samen met drie collega’s van schoonmaakbedrijf Nederrijn dagelijks schoon op Kindcentrum De Hoven in Rosmalen. Deze locatie biedt onderwijs en opvang voor kinderen tot dertien jaar oud. Goede hygiëne en een schone omgeving zijn hier van groot belang. Dat voor elkaar krijgen, is soms “best wel even aanpoten”, zegt Liesbeth.

Vertel, wat houdt jouw werk op De Hoven precies in?

“We beginnen ’s ochtends om half zes met de werkzaamheden, zodat het pand weer helemaal schoon is voordat iedereen aan de dag begint. Ieder van ons heeft een eigen afdeling. Ik maak de BSO-afdeling schoon. Dat zijn verschillende ruimtes, waaronder een gymzaal, een soort klaslokaal en plekken om te knutselen of om te spelen. En natuurlijk de toiletten.”

Er ligt vaak heel veel zand. Dat lopen ze na het buitenspelen zo mee naar binnen

Houden de kids de boel een beetje netjes?

“Soms is het best wel even aanpoten, hoor. Als ze de dag daarvoor bijvoorbeeld hebben geknutseld, dan merk ik dat meteen. Overal ligt dan rommel. Ook ligt er vaak heel veel zand. Dat lopen ze na het buitenspelen zo mee naar binnen.”

Wat merk je van de coronacrisis?

“Er is ons gevraagd om extra aandacht te schenken aan de contactpunten, zoals deurklinken. Maar eigenlijk is er qua schoonmaak weinig veranderd, want we maakten altijd al nauwkeurig schoon. Tijdens de lockdown ging het werk hier gelukkig gewoon door. De Hoven was namelijk aangewezen als locatie voor noodopvang, dus kinderen van ouders met cruciale beroepen konden hier op de BSO terecht. Er is geen dag geweest dat er hier niemand was.”

Eerder in de rubriek De Werkplek Van…

Laatste nieuws

Ondernemen

Launching Partners