Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Facilicom Group levert 100ste elektrische bedrijfsauto aan schoonmaakbedrijf Gom

Facilicom Group  heeft zijn honderdste volledig elektrisch aangedreven bedrijfsauto uitgeleverd. Op de locatie Universiteit van Maastricht zal schoonmaakbedrijf Gom, onderdeel van de Facilicom Group, zijn autokilometers vanaf nu groen afleggen.

Wagenpark 97 procent groen

Iets meer dan 97 procent van het wagenpark van Facilicom Group, dat bestaat uit zo’n 1.850 voertuigen, heeft intussen een energielabel A of B. “We zien dat het aandeel groene auto’s de laatste jaren steeds verder toeneemt binnen Facilicom. En elektrisch vervoer is in opmars”, vertelt Maarten Hesp, wagenparkmanager Facilicom Group. “We hebben het in 2019 voor medewerkers al makkelijker gemaakt om allerlei typen elektrische auto’s te leasen ongeacht het merk.”

Vergroening van wagenpark zet door

“Daarnaast zetten we bij onze klanten, zoals op de Universiteit Maastricht, ook zoveel mogelijk energiezuinige voertuigen in”, vervolgt Hesp. “Bij Trigion gingen onze klanten High Tech Campus Eindhoven, Schiphol-Rijk en de mobiel surveillanten in de regio Den Haag elektrisch. Verder maakt schoonmaakbedrijf Gom in de binnenstad van Amsterdam gebruik van een elektrische bestelwagen en wordt C02-uitstoot gecompenseerd.”

Tim Plateel, de recent aangesteld duurzaamheidsmanager van Facilicom Group, zegt afsluitend: “Daarmee neemt Facilicom Group zijn verantwoordelijkheid in de verduurzaming van de samenleving en maken we het een integraal onderdeel van de organisatie.”

Ook interessant

Nieuws

Duurzaam

Launching Partners