Finalisten Schoonmaker van het Jaar verkiezing 2024 bekend

Finalisten Schoonmaker van het Jaar verkiezing 2024 bekend

Gefeliciteerd, finalisten! De jury van de Schoonmaker van het Jaar verkiezing heeft besloten wie de tien finalisten zijn met een grote diversiteit op het podium: gezondheidszorg, leisure, transport, kantoor, onderwijs, evenementen en meer.

Het organisatieteam Esther van der Lelie en Petra de Bruin heeft de tien uitblinkers door heel Nederland op 12 en 15 april spontaan verrast met een oorkonde en taart. “Verrassend, blij, emotioneel reageerden Christina, Delfina, Fatma, Ghazi, Henk, Jan, Marianna, Martine, Nancy en Santa. Zij voelen zich vereerd en stralen op dinsdag 18 juni tijdens het verkiezingsfeest Let’s shine op het podium. Hoe bijzonder is dat. Zij zijn trots op hun vak en op zichzelf. Maar ook hun familie, collega’s, werkgevers en opdrachtgevers zijn trots op hen.”

Jurybezoeken

Na de geanonimiseerde beoordeling van 93 aanmeldingen hebben de elf juryleden in zes weken maar liefst 24 jurybezoeken afgelegd aan eigendiensten, kleine, middel- en grote schoonmaakbedrijven. Op basis van objectieve en subjectieve criteria - zoals vaardigheden, ergonomie en kennis van het vak - en op basis van persoonlijke aspecten en een impressie van de werkplek, koos de jury uit deze 24 werkbezoeken de finalisten:

  1. Christina Domingues Fortuna van Vebego Cleaning Services
  2. Delfina do Nascimento Ferreira van EW facility services
  3. Fatma Pirtici van ZGT Cleancare
  4. Ghazi Moussi van CSU
  5. Henk Graman van Breedweer
  6. Jan Harkema van SVP Schoonmaak
  7. Marianna Wijnands van Groenoord Cleaning Services
  8. Martine Verdonck van Center Parcs Kempervennen
  9. Nancy Meijer van Blankers Schoon
  10. Santa Williams van Victoria Schoonmaak

Pitchen voor zichtbaarheid

Op 18 juni wordt bekend wie de titel De Schoonmaker van het Jaar 2024 mag dragen. Tot deze bekendmaking krijgen de finalisten een eigentijdse opdracht van de jury, waarmee zij extra punten kunnen behalen: “Via socials als Facebook, Instagram en YouTube gaan de finalisten de uitdaging aan om zich van 5 mei tot 14 juni te presenteren met een filmpje van een minuut. Hoe meer bereik zij genereren, hoe beter het is voor zichzelf, het vak én de branche.”

Grote diversiteit

“Mede dankzij onze 17 partners die deze verkiezing financieel steunen, hebben eigendiensten, mkb- en grote schoonmaakbedrijven 93 uitblinkers voor De Schoonmaker van het Jaar 2024 aangemeld. De tien finalisten vertegenwoordigen tijdens het verkiezingsfeest Let’s shine op 18 juni bij i-team Global in Eindhoven één eigendienst, één schoonmaakbedrijf tot 75 medewerkers, vier schoonmaakbedrijven met maximaal 750 medewerkers, twee grote schoonmaakbedrijven met meer dan 750 medewerkers en de twee grootste schoonmaakbedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Dit podium weerspiegelt het verschil in bedrijfsomvang, ook de branches waarin de finalisten werken: gezondheidszorg, leisure, transport, kantoor, onderwijs, evenementen en meer."

Feest

Van der Lelie en De Bruin sluiten af: “Tijdens het verkiezingsfeest op 18 juni draait het om de schoonmakers, de uitblinkers, de finalisten. Elke partner begeleidt de finalist van verwelkomen tot uitzwaaien. We maken er samen met 150 finalisten, familie en fans een knalfeest van, muzikaal omlijst door een professionele band. Het wordt onvergetelijk. Voor iedereen, ook voor ons!”

Lees meer: