Schoonmakend Nederland roept op: komen je medewerkers in aanmerking voor Noodfonds Energie?

Schoonmakend Nederland roept op: komen je medewerkers in aanmerking voor Noodfonds Energie?

Sinds vorige week kunnen mensen met een laag inkomen en een hoge energierekening beroep doen op het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het fonds is in het leven geroepen om mensen te helpen niet in de schulden te komen door de hoge energieprijzen.

Wanneer je huishouden in aanmerking komt voor geld uit het fonds, dan krijg je zes maanden lang een deel van de maandelijkse energiekosten betaald. Uiteraard zijn er voorwaarden verbonden aan deelname aan het fonds.

Voorwaarden voor deelname

Huishoudens die in aanmerking komen voor het fonds, moeten voldoen aan de volgende criteria:

  • Eenpersoonshuishoudens die bruto maximaal 3200 euro verdienen, inclusief 8 procent vakantiegeld.
  • Samenwonenden met een gezamenlijk inkomen van bruto maximaal 4480 euro per maand, inclusief 8 procent vakantiegeld.
  • Het huishouden heeft een energiecontract voor gas, stroom of stadswarmte op naam van een persoon uit het huishouden.
  • De energiekosten van de energieleverancier zijn hoger dan 8 tot 10 procent van het bruto-inkomen per maand.

Fonds helpt zes maanden

Als je voldoet aan bovenstaande voorwaarden, dan kom je in aanmerking voor hulp uit het fonds. Je moet dit wel zelf aanvragen. Wordt je aanvraag goedgekeurd, dan legt het fonds zes maanden lang het bedrag boven die 8 tot 10 procent van de energierekening bij. Het fonds maakt dat geld rechtstreeks over naar de energieleverancier, ongeacht welke leverancier je hebt.

Verwijs je medewerkers door

Schoonmaakbranchevereniging Schoonmakend Nederland roept schoonmaakbedrijven op in de gaten te houden of zij medewerkers hebben die in aanmerking komen voor het noodfonds. Is dat zo, verwijs ze dan door naar Geldfit. Op dit online platform krijgen ze meer informatie en tips over geld en ook over dit fonds. Medewerkers van de leden van Schoonmakend Nederland kunnen gratis gebruik maken van Geldfit. Op Geldfit staat ook informatie over het noodfonds, maar ook over andere regelingen. Hulp via het fonds aanvragen kan via de website van het Noodfonds Energie zelf.

Lees ook: