Inschrijving Schoonmaker van het Jaar verkiezing gestart

Inschrijving Schoonmaker van het Jaar verkiezing gestart

De Schoonmaker van het Jaar verkiezing is per 1 januari weer gestart. Dat betekent dat schoonmaakbedrijven en eigen diensten hun schoonmaaktoppers weer kunnen aanmelden om de mooie titel Schoonmaker van het Jaar te winnen.

Je schrijft jouw uitblinkers in de schoonmaak in tot 14 februari. Of je nu één, tien, honderd of duizend schoonmaakmedewerkers of specialistische reinigers in dienst hebt, je mag er drie aanmelden die uitblinken in hun werk. Het enige dat je hoeft te doen, is een korte vragenlijst beantwoorden over de betreffende medewerker(s).

Let’s shine

Het thema voor de verkiezing van 2024 is ‘Let’s shine’. De schoonmaak is een bijzonder bero0ep, waar veel bijzondere mensen voor werken op vele bijzondere plekken. De schoonmaak staat aan de basis van de samenleving, want door schone omgevingen te creëren, zorgen ze voor een positieve beleving van onze omgeving. Dat geeft energie en laat een mens stralen. Tijd dus om ook die schoonmaakmedewerker te laten stralen. Dat gebeurt op 18 juni tijdens het verkiezingsfeest. De schoonmakers shinen op die dag nog net iets helderder dan anders.

Aandacht en respect

Na het succes in 2023 van de Schoonmaker van het Jaar verkiezing zetten Petra de Bruin en Esther van der Lelie vanuit hun eigen bedrijven, Petra de Bruin Communication en Esther Communiceert, hun onafhankelijke pet op voor de verkiezing. “Alle 150 duizend schoonmakers in Nederland verdienen aandacht en respect. Wij kunnen het niet over ons hart verkrijgen om deze verkiezing verloren te laten gaan. Dus zetten we weer stappen en gaan we door. Wij doen het, omdat we alle schoonmakers een warm hart toedragen. Wie wordt er niet blij van waardering, beleving en hygiëne?”

Verkiezingsproces

Na aanmelding maakt elk schoonmaakbedrijf of eigen dienst kans om twee van de elf juryleden op bezoek te krijgen. Dat gebeurt tussen 20 februari en 5 april. Ze komen kennismaken met de uitblinker(s). Vervolgens maakt de jury op 15 april de tien genomineerden voor de titel bekend. Zij zullen op 18 juni bijeenkomen tijdens het feestelijke verkiezingsevenement, waar de Schoonmaker van het Jaar 2024 wordt uitgeroepen.

Meld jouw uitblinker(s) aan >>

Lees ook: