Frits Bronstijn is Schoonmaker van het Jaar 2023 

Frits Bronstijn is Schoonmaker van het Jaar 2023 

Frits Bronstijn van Succes Schoonmaak behaalde op 20 september de titel Schoonmaker van het Jaar 2023. Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk Marcel Looze van EW Facility Services en Chantal van Lieshout van Schoonmaakbedrijf Succlean. Antionio Almeida, de Schoonmaker van het Jaar 2022 overhandigde de gouden wisselbeker in het Fulcotheather in IJsselstein. "Ik vind mijn werk fantastisch", reageerde Bronstijn. In de voorrondes toonde Bronstijn niet alleen zijn kennis van het vak, vooral ook de liefde voor het schoonmaakvak.

“Frits is onbeperkt inzetbaar. Ik moet regelmatig op de rem trappen, anders loopt hij zichzelf voorbij”, zegt Frank Jonker, regiomanager TreinSchoon/Succes Schoonmaak en leidinggevende van Bronstijn. Bronstijn werkt inmiddels 11 jaar bij Succes Schoonmaak uit Volendam en is een van de 500 werknemers. De jury oordeelt: "We hebben de bus van Frits gezien, ziet er top uit. Frits heeft zelfs een foto van z’n bus op zijn T-shirt staan. Trots! Frits is zeer betrokken, heeft veel kennis, is mantelzorger voor zijn vader en heeft een radiozender waarmee hij op zaterdagochtend Volendam blij maakt met Nederlandtalige muziek. Zijn betrokkenheid, kennis van zaken en het 100 procent goed willen doen, dat is Frits.” 

"We hadden geen enkele twijfel over de nominatie"

“Toen we de vraag dit jaar kregen voor een nominatie”, vertelt Marcel Bolsius, rayonmanager van EW Facility Services, “hadden we geen enkele twijfel. Eén naam kwam er in ons op: Marcel de Looze.” “Snel, accuraat, altijd beschikbaar, doet veel meer dan dat hij zou moeten, is altijd vriendelijk, en gezellig als collega”, complimenteert Patricia Versluis. “Door zijn communicatievaardigheden is Marcel niet alleen een ambassadeur voor EW-Facility Services, maar ook voor het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en eigenlijk voor de gehele schoonmaakbranche”, stelt de jury. 

"Wat leidde tot een artikel in het AD"

“Je bent onze topcollega, je komt altijd met de fiets naar je werk, je doet altijd net even dat stapje extra, je hebt je prikker klaar om onderweg ook nog even rommel op te ruimen”, complimenteert Remco Thiecke, directeur van schoonmaakbedrijf Succlean. “Chantal is enorm trots op en blij met schoonmaken, ze vertelt er veel over. Ook als mensen schoonmaken niet begrijpen, dan legt ze uit wat er allemaal bij komt kijken. Chantal heeft zelf gedeeld dat ze genomineerd als halve finalist is, wat leidde tot een artikel in het AD”, concludeert de jury. De exposure over Chantal kreeg een vervolg: nóg een artikel in het AD met Chantal als finalist en een billboard bij AFAS. 

Vooruitzicht op volgende editie

Organisatoren Esther van der Lelie en Petra de Bruin kijken enthousiast terug op de verkiezing. "Dat we doorgaan, daar twijfelen we niet aan. Het thema dit jaar Simply. The best. krijgt een opvolger: Let’s Shine. Waarom? Dat verdienen alle uitblinkers van Nederland. In juni 2024 is het verkiezingsfeest.’’