Glazenwassers laten hun hart spreken tijdens actieweek voor de zorg

Glazenwassers laten hun hart spreken tijdens actieweek voor de zorg

Oliebollen, taart of gewoon gezellig samen een kopje koffie drinken. Tijdens de actieweek Gazenwassers hebben hart voor de Zorg laten glazenwassersbedrijven op allerlei manieren laten merken dat zij zorginstellingen een hart onder de riem willen steken. Dit jaar is alweer de achtste editie en ook ditmaal is de actieweek een succes.

Het is inmiddels een vast gegeven op de kalender: de actieweek Glazenwassers hebben hart voor de zorg; een initiatief van Schoonmakend Nederland. Dit jaar bezoeken bedrijven in de periode van 11 tot en met 22 december verschillende zorginstellingen in het land en zetten daar medewerkers en cliënten in het zonnetje. De een trakteert op iets lekkers, de ander kiest voor een activiteit, zoals een kerstdiner koken of kerststukjes maken. Dat een klein gebaar een groot verschil kan maken blijkt wel uit de positieve reacties die de hartverwarmende initiatieven opleveren. Op social media zijn ze te vinden via #GlazenwassersHartZorg.

Oliebollen en taart

In het kader van de actieweek hebben medewerkers van NIVO taarten uitgedeeld aan de bewoners en begeleiders van verschillende zorglocaties, waaronder de KwadrantGroep locatie Haersmahiem in Buitenpost en Alliade Hart van Kollum. “Wij zijn trots om onze bijdrage aan deze actieweek te leveren.” Bjorn Leenders van Gom Schoonhouden schrijft: “Met ons topteam oliebollen uitgedeeld bij proteion Sterrenbosch en St Jozef.”

Kerstster

Glazenwassers van Hommerson Schoonmaakbedrijf zijn op bezoek geweest bij woon- en zorgcentrum De Biesdel in Velp en hebben daar aan alle bewoners een kerstster uitgedeeld. “Samen verspreiden we positiviteit en liefde, omdat de zorg juist in deze periode een extra steunt in de rug verdient." Abdel heeft vanuit Branderhorst Facilitaire Diensten de glasbewassing gedaan bij Stepping Stones in de Gemeente Soest, Villa Horst en Berg. “Fijn om te zien dat er wederzijdse waardering is voor zowel de bewoners als onze specialisten!”


Toekomst Schoonmaakbedrijven heeft de bewoners en begeleiders bij Cello getrakteerd op oliebollen. Voor Woonzorglocatie Turfhorst Wezep was er taart, aangeboden door medewerkers van Knipscheer Infra-clean BV. Officemanager van Knipscheer Infra-clean Annette Toetenel: “Als blijk van waardering en maatschappelijke betrokkenheid hopen wij dat de zorgmedewerkers samen met de bewoners even de tijd kunnen nemen om te smullen van onze taart bij de koffie. Extra aandacht in deze kerstperiode voor de ander.”

Lees ook: