Service Management wenst iedereen een spetterend 2024!

Service Management wenst iedereen een spetterend 2024!

Het nieuwe jaar is officieel van start. Service Management wenst iedereen het beste voor het nieuwe jaar!

Wat 2024 allemaal gaat brengen, dat zal de tijd leren. Maar er staan alvast een aantal mooie dingen op de agenda om naar uit te kijken. Zo vind je hét vakblad van de schoonmaak dit jaar weer vier keer op de mat om je op de hoogte te houden van alles rond innovatie, duurzaamheid, ondernemen en hygiëne. Ook kijken we uit naar de Interclean Amsterdam die in mei gaat plaatsvinden.

Top 10 artikelen 2023

Voordat we het nieuwe jaar helemaal instappen, kijken we nog eventjes terug op de hoogtepunten van 2023. Lees nog eenmaal de tien meest gelezen artikelen van vorig jaar.

  1. Nellen Schoonmaakdiensten en CSU winnen Best Practice Award 2023
    Op 7 december was het weer groot feest bij InnStyle in Maarssen. Voor de tiende keer reikte de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Schoonmaak- en Glazenwassersbranche de Best Practice Award uit. Ditmaal gingen niet één, maar twee winnaars met de titel naar buiten: het mkb-bedrijf Nellen Schoonmaakdiensten en het grootbedrijf CSU.
    >> Lees verder
  2. Van der Valk in Enschede heeft schoonste toilet van Nederland: “Deze prijs is een groot compliment voor onze inzet”
    Van der Valk in Enschede heeft het schoonste toilet van Nederland. Dat blijkt uit het Nationale Toiletonderzoek 2023 van vakblad Service Management en facilitaire groothandel Facility Trade Group. Mystery guests hebben voor het onderzoek 150 openbare toiletten onderzocht.
    >> Lees verder
  3. Dit zijn de schoonmaaktrends voor 2024
    Wat staat schoonmaakprofessionals het komende jaar te wachten? Welke trends gaan in 2024 de boventoon voeren?
    >> Lees verder
  4. Resultaten Nationaal Toiletonderzoek 2023: Recordpercentage van de openbare toiletten bacteriologisch schoon 
    Met 43,6 procent schoon bevonden toiletten is de kans om een schoon openbaar toilet aan te treffen in Nederland nog nooit zo hoog geweest. Dat blijkt uit het Nationale Toiletonderzoek 2023, uitgevoerd door vakblad Service Management en facilitaire groothandel Facility Trade Group.
    >> Lees verder
  5. Visie Romaro: "Aantrekken van nieuwe medewerkers blijft de grootste uitdaging"
    In een tijd van onzekerheid door hoge kostenstijgingen, inflatie en een historische krapte op de arbeidsmarkt, weet de schoonmaakbranche zich toch goed staande te houden. Maar hoe kijken de schoonmaakbedrijven op het jaar terug en zien zij de komende jaren? Vandaag deelt Rogier Mazurel, DGA van Romaro Schoonmaakgroep, zijn visie.
    >> Lees verder
  6. Visie Gom: "We gaan de toekomst met vertrouwen tegemoet"
    In een tijd van onzekerheid door hoge kostenstijgingen, inflatie en een historische krapte op de arbeidsmarkt, weet de schoonmaakbranche zich toch goed staande te houden. Maar hoe kijken de schoonmaakbedrijven op het jaar terug en zien zij de komende jaren? Vandaag deelt Olivier Laméris, Algemeen directeur bij Gom, zijn visie.
    >> Lees verder
  7. Jong Talent Robin Seegers: "Schoonmaak is mensenwerk"
    In de rubriek Jong Talent geven jonge schoonmaakprofessionals hun toekomstvisie op de schoonmaak, delen ze hun ervaringen en geven ze een inkijkje in wie zij zijn en wat hen beweegt. Dit keer Robin Seegers.
    >> Lees verder
  8. Visie Succes: "De uitdaging is tegelijkertijd de kans"
    In een tijd van onzekerheid door hoge kostenstijgingen, inflatie en een historische krapte op de arbeidsmarkt, weet de schoonmaakbranche zich toch goed staande te houden. Maar hoe kijken de schoonmaakbedrijven op het jaar terug en zien zij de komende jaren? Vandaag deelt Jan Kes, directeur bij Succes Schoonmaak, zijn visie.
    >> Lees verder
  9. VSR en RAS: "Een opleiding vergroot de binding met collega's en met het werk"
    Het volgen van onderwijs als schoonmaker is een investering om de laatste ontwikkelingen bij te houden, maar ook om gezond en met plezier aan het werk te blijven. Uit onderzoek van de RAS in 2021 blijkt echter dat 39 procent van de schoonmakers niet bereid is om nieuwe dingen te leren. De VSR heeft onlangs een onderzoek afgerond naar de reden waarom deze groep belemmeringen ondervindt om cursussen te volgen. De twee verenigingen hebben vervolgens de handen ineengeslagen tijdens het webinar 'Schoon genoeg van opleiden?', waarin ze ingingen op de leerbereidheid van mensen en tips geven om het leren leuk(er) te maken.
    >> Lees verder
  10. Visie Vebego: "Niet investeren in digitalisering is geen optie"
    IIn een tijd van onzekerheid door hoge kostenstijgingen, inflatie en een historische krapte op de arbeidsmarkt, weet de schoonmaakbranche zich toch goed staande te houden. Maar hoe kijken de schoonmaakbedrijven op het jaar terug en zien zij de komende jaren? Vandaag deelt Mark Keur, Algemeen directeur bij Vebego Cleaning Services, zijn visie.
    >> Lees verder