Facilicom Group trekt jong talent met mbo-traineeship

Facilicom Group trekt jong talent met mbo-traineeship
De eerste lichting mbo trainees, afgerond in 2023 (vlnr): Naiema Poese, Karim Rezgui, Hajar Benouahi, Joëlle Marks, Kardelen Acar.

Ook mbo-opleidingen bieden veel kansen, kijk ook daar eens naar. Dat is de boodschap van de brief die demissionair onderwijsminister Dijkgraaf heeft gestuurd naar havo- en vwo-eindexamenleerlingen. Facilicom Group kan zich volledig vinden in zijn oproep. Het familiebedrijf biedt dan ook een traineeship speciaal voor mbo'ers aan, die leerlingen klaarstoomt voor operationeel leidinggevende functies binnen het bedrijf. HR Directeur bij Facilicom Group Wendy Aendekerk verklaart: "Het is tijd dat mbo'ers de waarde en erkenning krijgen die ze verdienen."

Facilicom Group ziet het als een maatschappelijke taak om te investeren in mbo’ers. Tegelijkertijd hoopt het familiebedrijf met dit traineeship vacatures in te kunnen vullen met jong talent. Aendekerk: “Wij willen iedereen gelijke kansen bieden, ongeacht opleidingsniveau. Dit traineeship is voor mbo’ers een hele mooie kans om zich op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen. Bovendien vind ik dat wij als één van de grootste werkgevers van Nederland de plicht hebben om de maatschappij te laten zien dat wij trots zijn op mbo’ers. Zij vervullen niet alleen onmisbare functies in ons bedrijf, maar in onze hele maatschappij.”

Mbo’ers met een diploma op niveau 4, ongeacht studierichting, en maximaal vier jaar werkervaring kunnen zich aanmelden voor het tweejarig programma. Facilicom Group heeft 12 plekken per jaar beschikbaar. De trainees worden opgeleid in onder andere persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en projectmanagement. Aan het einde van het traject zijn ze klaargestoomd voor een operationeel leidinggevende functie binnen het Schiedamse familiebedrijf. De eerste lichting mbo-trainees heeft het programma inmiddels succesvol afgerond.

Wendy Aendekerk.
Wendy Aendekerk.

Positief veranderd

Hajar Benouahi startte twee jaar geleden als trainee en is nu Rayonleider bij Gom. Benouahi was grafisch vormgever maar miste uitdaging in haar werk en zag geen doorgroeimogelijkheden meer. “Het traineeship bij Facilicom Group heeft me op professioneel en persoonlijk vlak verder gebracht. Ik heb het beste uit mezelf naar boven gehaald, er is me een spiegel voorgehouden en het heeft me als persoon positief veranderd.” Volgens Aendekerk is dit waarom het belangrijk is om te investeren in mbo’ers. “Zij willen zich net als hbo’ers en universitair geschoolden ontwikkelen en een carrière opbouwen. We hopen dat veel meer bedrijven volgen met het opzetten van traineeships voor hen. Het is tijd dat mbo’ers de waardering en erkenning krijgen die ze verdienen.”

Lees ook: