Asito geeft terug aan de regio met ballonvaart voor kinderen

Asito geeft terug aan de regio met ballonvaart voor kinderen

Asito heeft haar roots liggen in de regio Twente en daarom geeft het schoonmaakbedrijf regelmatig graag iets terug aan de regio. Onlangs sloegen ze daarom de handen ineen met samenwerkingspartners Medisch Spectrum Twente (MST) en Universiteit Twente (UT) om een ballonvaart te regelen voor twee chronisch zieke kinderen.

De kinderen van 13 en 15 jaar oud zijn onder behandeling bij het MST en kwamen zo in de kijker bij Asito. Het schoonmaakbedrijf voelt zich geroepen terug te geven aan de regio Twente met grote en kleine initiatieven en ditmaal wilde de dienstverlener iets extra’s doen voor de twee kinderen. Daarom organiseerden ze in september een ballonvaart voor de twee.

Bijzondere avond

De kinderen kwamen met hun ouders, broers en zusjes en grootouders naar de universiteit, vanwaar de ballon zou opstijgen. Vooraf konden ze genieten van een picknick. Op de website van Asito blikken Linda Zweers en Angela van Otterloo van MST terug op de avond. “Het was een heel bijzondere avond. Uiteraard voor de kinderen, maar ook voor ons allemaal. Zeker het moment dat de luchtballon opsteeg, met de blije gezichten van de kinderen en de begeleiders.” Ook de kinderen waren razend enthousiast: “Ik was ontzettend zenuwachtig, maar het was super!”

Klein gebaar, grote impact

Soms draait het om de kleine gebaren, zo laten Asito, MST en UT zien. Manager Hospitality & Logistiek bij MST Istvan Haarman betoogt: “Deze ballonvaart is een geweldig gebaar van onze schoonmaakpartner Asito waarmee we deze jonge patiënten een onvergetelijke ervaring konden bezorgen. Dit is een mooi voorbeeld van waar een regionale Twentse samenwerking toe kan leiden.”

Ook manager sales bij Asito Glenn Timmer reageert: “Wij vinden het niet meer dan normaal dat we iets terug doen voor de regio waar ons bedrijf groot is geworden. Universiteit Twente en Medisch Spectrum Twente, ook échte Twentse organisaties, denken er net zo over. Samen krijgen we mooie dingen voor elkaar.”

Lees ook: