Finalisten Schoonmaker van het Jaar verkiezing schitteren in miniserie op YouTube

Finalisten Schoonmaker van het Jaar verkiezing schitteren in miniserie op YouTube

In de korte YouTube-serie 'Van SchoonmaakSter tot filmSter' spelen de tien finalisten van de verkiezing Schoonmaker van het Jaar de hoofdrol. De filmpjes zijn een aanloop naar de grote finale op 20 september in IJsselstein. Dan wordt duidelijk wie de felbegeerde titel wint en de wisselbeker mee naar huis mag nemen.

Henk Snaterse is door het hele land gereisd om alle finalisten te bezoeken. Het resultaat is een reeks korte en afwisselende filmpjes van de enthousiaste en bevlogen schoonmaakmedewerkers.

Dit zijn de finalisten:

Ada le Blanc (Eurest)

Aneta Kubiak (Gemeente Borsele)

Beatrice Amponsah (EW Facility Services)

Chantal van Lieshout (Succlean)

Frits Bronstijn (Succes Schoonmaak)

Kevin van Haren (Hommerson Schoonmaakbedrijf)

Luis Manuel Dias Fernandes (Gom)

Marcel de Looze (EW Facility Services)

Naveed Rajput (Vebego Cleaning Services)

Nisa Bholai (Gom Zorg)

Views tellen mee

Niet alleen de finalisten zijn aan het woord, en vertellen wat over zichzelf en over hun vak, maar ook collega’s, managers en objectleiders komen aan het woord en vertellen waarom hun kanjer de titel verdient. De filmpjes zijn te bekijken tot 19 september op het YouTubekanaal Schoonmaker van het Jaar. Het aantal views van de filmpjes telt mee in de beoordeling van de kandidaten. Een item delen op de socials kan met de tag #svhj2023

Finale op 20 september

De winnaar wordt op 20 september tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Fulco Theater in IJsselstein bekendgemaakt. Presentator Herman Busch wordt bijgestaan door co-hosts Antonio Kouwenberg en Gavin Raaijen. Herman Busch is al ruim veertig jaar actief in de schoonmaak, met specialisatie in de gezondheidszorg. “Schoonmakers staan dagelijks in verbinding met opdrachtgevers, met mensen die zij een schone omgeving bieden. Of het nu om het openbaar vervoer gaat of om de zorg, op kantoor of in een restaurant: de schoonmakers zorgen voor welzijn en ‘wel voelen’. Overal. Elke dag opnieuw.”

Clean fluencer Gavin Cleany

Gavin Raaijen is bekend van TikTok als clean fluencer Gavin Cleany. Ook is hij accountmanager van totaalleverancier schoonmaak en hygiëne BOMA Nederland. Antonio Kouwenberg kwam als tiener bij het schoonmaakbedrijf Klien van zijn vader en was meteen verknocht aan de branche.