Populariteit van beroep glazenwasser neemt toe

Populariteit van beroep glazenwasser neemt toe

De populariteit van het beroep glazenwasser lijkt steeds meer toe te nemen. Zo zijn er het afgelopen jaar ruim 200 glazenwassers bijgekomen, blijkt uit cijfers van het CBS. Nederland telt op dit moment 2.990 glazenwasbedrijven, goed voor zeker 6.000 glazenwassers. Volg Service Management op LinkedIn:

Reden voor EditieNL om op pad te gaan. Zij gingen onder meer in gesprek met de 16-jarige Danny die sinds een paar maanden zijn eigen glazenwasbedrijf heeft. Maar wat het maakt nou zo’n populair vak?

Lage opstartkosten

Onder meer de lage opstartkosten spelen daarin een grote rol. Zo vertelt Peter Rietbroek, voorzitter van OSB AWOG (het glazenwassers-segment binnen de branchevereniging), aan EditieNL: “Je hebt eventueel een telescoopsteel nodig, een ladder en een paar emmers.” Dan ben je er al snel.

De reporter voegde daar nog grappend aan toe dat je ook vooral níet moet beschikken over hoogtevrees. Iets wat glazenwasser Jeroen Bilkes beaamde tijdens zijn gesprek met Service Management. Samen met zijn team maakt hij namelijk de ramen van de Westtoren van De Rotterdam schoon: een toren van maar liefst 149 meter hoog. Zijn verhaal lees je hier: De werkplek van Jeroen Bilkes: De Rotterdam.

OSB-keurmerk tegen malafide praktijken

Die lage opstartkosten betekenen natuurlijk niet dat iedereen ook daadwerkelijk goed kan glazenwassen en zomaar overal aan de slag kan. Rietbroek vertelt over het OSB-keurmerk, het middel voor inkopers om zich ervan te verzekeren dat ze te maken hebben met een goede glazenwasser. “Voor het keurmerk moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Denk aan opleidingen, goede administratie en veiligheid.”

Kijk hier het fragment terug:

Bron: RTL Nieuws/Editie NL

Glazenwasser van het Jaar

Werkt er bij jou een glazenwasser die het áb-so-luut verdient om in het zonnetje gezet te worden? Geef hem (of haar!) dan op voor de titel Glazenwasser van het Jaar 2020, één van de categorieën van de Golden Service Awards. Meer informatie? Ga naar www.goldenserviceawards.nl.

Lees meer: