EW Facility Services zet 'grondstoffen coaches' in bij nieuw contract DNB

EW Facility Services zet 'grondstoffen coaches' in bij nieuw contract DNB

EW Facility Services heeft de Europese aanbesteding voor schoonmaak, glasbewassing, ongediertebestrijding, stomerijdiensten, sanitaire supplies en afvalinzameling van De Nederlandsche Bank (DNB) gewonnen. Volg Service Management op LinkedIn:

Verhuizing, verbouwing en nieuwbouw

In verband met renovatie- en verhuisplannen voor verschillende locaties van DNB is ook de facilitaire dienstverlening aan verandering onderhevig. Marije Wildenborg, Salesmanager van EW Facility Services: “De huisvestingsplannen van DNB, maar ook de gevolgen van COVID-19 op de kantoorbezetting en manier van werken, maakten dit een heel bijzondere aanbesteding. We schreven een aanbieding voor een toekomstige situatie, in de wetenschap dat de werkelijkheid er op dit moment heel anders uit zou zien qua bezetting, hygiëne maatregelen en vervuilingsgraad. Nu we met de opstart bezig zijn, merken we dat DNB hierin een fijne partner is. Ze denken met ons mee en stellen zich wendbaar op.”

>> Lees ook: Opstart in corona-tijd op Rotterdam The Hague Airport

Verbinding en samenwerking

Binnen DNB zijn veel services uitbesteed aan diverse leveranciers. Allemaal hebben ze één gezamenlijk doel: de klanttevredenheid van alle medewerkers. Binnen het nieuwe schoonmaakcontract wordt een deel van de diensten gebundeld. DNB zocht daarom nadrukkelijk een partner die de verbinding met de andere leveranciers zoekt. En die de samenwerking tussen deze partijen versterkt. EW Facility Services geeft hier invulling aan door onder andere een ketenscan, tweewekelijks operationeel overleg en een jaarlijks leveranciersplatform.

Dennis Mirka, Rayonmanager EW Facility Services: “Zo zijn wij samen in staat als één facilitair team op te treden en te werken aan een eenduidige uitstraling van de dienstverlening. Daarnaast zien wij met de andere partners kansen voor gezamenlijke trainingen, meeloopdagen en inspanning op Social Return en duurzaamheid om nog meer verbinding met elkaar te realiseren.”

>> Lees ook: Zo laat je facilitaire dienstverleners effectief samenwerken

Afval scheiden met behulp van grondstoffen coaches

Ook duurzaamheid speelt binnen de samenwerking een belangrijke rol. Bas Cornelissen, Algemeen Directeur EW Facility Services: “In onze dienstverlening streven wij ernaar de impact op het milieu te minimaliseren. Dit doen we onder andere door de inzet van de ozontechnologie. Een milieuvriendelijke schoonmaaktechniek die alle dagelijkse schoonmaakmiddelen vervangt en zorgt voor besparing op chemie én vervuild water. Verder ligt er een sterke focus op afvalinzameling, wat we samen met onze partner Ecosmart hebben vormgegeven.”

Om te borgen dat afval aan de voorkant goed gescheiden wordt, worden Grondstoffen Coaches toegevoegd aan het schoonmaakteam. Dennis Mirka: “De Grondstoffen Coaches zijn expert op het gebied van afvalscheiding. Ze zullen de medewerkers van DNB adviseren en corrigeren bij het scheiden van afval op de werkvloer. Gedurende de dag zijn zij aanwezig en zorgen zij voor een juiste inzameling van afval, het afvoeren ervan naar de Milieustraat en het schoonmaken van de afvalbakken in de pantry’s. Ook het geven van workshops en het communiceren van instructies en vooral ook het doel van afvalscheiding, behoort tot de taken van de Grondstoffen Coaches.”

Lees ook: