Marten Kops is de nieuwe directeur van branchevereniging NVZ

Marten Kops is de nieuwe directeur van branchevereniging NVZ

Marten Kops is met ingang van 1 juli 2023 de nieuwe directeur van NVZ - Schoon | Hygiënisch | Duurzaam, de branchevereniging voor importeurs en fabrikanten van was-, reinigings-, onderhouds- en desinfectiemiddelen en schoonmaakmachines. Hij volgt Hans Razenberg op die meer dan dertig jaar lang vertegenwoordiger is geweest in de NVZ-branche, een koploper in duurzaamheid.

Marten Kops is sinds 2012 werkzaam bij de NVZ. De afgelopen jaren hield hij zich als technisch directeur op zowel strategisch als inhoudelijk vlak bezig met wet- en regelgevingszaken waar NVZ-leden mee te maken hebben. Hij heeft een master in toxicologie en een bachelor in de scheikunde, die hij beide heeft gehaald bij Universiteit Utrecht.

Verduurzamen

De nieuwe benoeming markeert het begin van een nieuw hoofdstuk van de vereniging. Met zijn ervaring en visie gaat Kops de huidige en toekomstige uitdagingen van de sector tegemoet, aldus de NVZ. Verduurzaming staat bij veel van die uitdagingen centraal: de sector zal blijven streven naar veilige producten die zo duurzaam mogelijk kunnen worden gebruikt en geproduceerd. "De effectiviteit van de producten moet hierbij gewaarborgd blijven. De visie van de NVZ blijft daarin nog altijd relevant: samen met leden en partners streven naar een schone, hygiënische en duurzame leefomgeving voor iedereen."