Doet jouw organisatie al mee aan De Dag van de Schoonmaker?

Doet jouw organisatie al mee aan De Dag van de Schoonmaker?

De Dag van de Schoonmaker staat weer voor de deur. Op 15 juni is er aandacht voor alle schoonmaakmedewerkers in Nederland. In de aanloop ernaartoe plaatst de organisatie achter de dag elf complimententegels via de sociale mediakanalen.

Op de tegels staan teksten als “Wij maken er met ons team altijd een feestje van” en “Voor al mijn collega’s van ISS in ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede.” Ze uiten warmte en waardering voor alle medewerkers in het vak. Maar soms staat er ook een roep om hulp op, want niet elke schoonmaker werkt in een groot team. Zeker nu niet, door de krapte op de arbeidsmarkt.

Kopje koffie, kaartje of een praatje

De Dag van de Schoonmaker is in het leven geroepen om extra aandacht te generen voor deze vakmensen. Ze doen cruciaal werk, maar worden nog niet altijd gezien. “De Dag van de Schoonmaker benadrukt trots en respect voor de meer dan 200.000 schoonmakers en specialistisch reinigers. U kunt ze op 15 juni uw waardering tonen met een cadeautje, kopje koffie, kaartje, gedichtje; er is van alles te verzinnen om uw schoonmaakhelden te bedanken“, illustreren Carlijn, Denise, Marlies en Petra, de vier vrijwilligers achter de organisatie van De Dag van de Schoonmaker.


Online complimenten uitdelen

De oproep vanuit de organisatie is dan ook extra oog te hebben voor de schoonmaker in je buurt. Bijvoorbeeld met een compliment, een praatje of een attentie. Via de Facebook en Instagram van De Dag van de Schoonmaker, kan iedereen zeven schoonmaakmedewerkers taggen onder elke complimententegel. Zeven, omdat het alweer de zevende Dag van de Schoonmaker is. Op deze manier stimuleert de organisatie ook online complimentjes uit te delen. Want zeg nou zelf: een complimentje is leuk om te krijgen én leuk om te geven.

Doe mee aan De Dag van de Schoonmaker

Bedrijven kunnen zich aanmelden voor De dag van de Schoonmaker. Hiermee steunen zij het initiatief en uiten ze hun waardering voor hun schoonmakers. Heb jij je al aangemeld? Zo niet, dan kan dit alsnog via ddvds.nl.