Medewerkers 1nergiek gaan met plezier naar hun werk

Medewerkers 1nergiek gaan met plezier naar hun werk

Meer trots, meer betrokkenheid en meer tevredenheid: medewerkers van schoonmaakbedrijf 1nergiek geven hun werkgever een mooi cijfer: een 8,09. Dat blijkt uit het medewerkerstevredenheid 2022. Het vorige onderzoek over 2020 leverde een rapportcijfer op van 7,84.

De 550 medewerkers van 1nergiek hebben als top 3 de stellingen: 1. “het gevoel van fysieke veiligheid op mijn werk”, 2. “de samenwerking met mijn collega’s en de toegankelijkheid van mijn direct leidinggevende” en op de derde plaats “het plezier in mijn werk”. De stelling “ik zou 1nergiek als werkgever aanbevelen” steeg van 32 naar 44 procent. Voor de derde keer voerde Integron voor schoonmaakbedrijf 1nergiek een onafhankelijk en anoniem medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) uit.
Onder rayonmanagers en objectleiding is de deelname aan het MTO toegenomen ten opzichte van de vorige keer, onder de schooncollega’s bleef het percentage gelijk.

Bevlogen

Voor 1nergiek zijn de schooncollega’s heel waardevol en dus wil het bedrijf hen extra aandacht geven. "Dat doen we met persoonlijke aandacht, een lerende omgeving, maar we zorgen ook voor de juiste samenwerking, fysieke en emotionele veiligheid en betere arbeidsomstandigheden”, vertelt Laetitia Simonis, algemeen directeur van 1nergiek. “Iedereen moet zich beschermd, gesteund en veilig voelen. Als collega’s aangeven veel plezier in hun werk te hebben, word ik daar blij van. Plezier aan je werk beleven, is geweldig; het zegt veel over de bevlogenheid van onze schooncollega’s.”

Beleving Award

Integron reikt jaarlijks de Beleving Awards uit aan organisaties, die het beste presteren op het gebied van klant- en medewerkersbeleving. De nominaties voor deze award zijn gebaseerd op de uitkomsten naar de tevredenheid onder klanten en medewerkers. In 2018 en in 2020 won 1nergiek de award in de categorie Professionele en Financiële dienstverlening. Laetitia: “Van alle bedrijven in deze categorie heeft 1nergiek dus de hoogste medewerkerstevredenheid. Daar zijn we natuurlijk super trots op!”