Inspiratie: de meest gelezen interviews van 2023 (tot nu toe)

Inspiratie: de meest gelezen interviews van 2023 (tot nu toe)

Wat leeft er onder schoonmaakprofessionals? Welke onderwerpen vinden jullie belangrijk en interessant? Om daar een antwoord op te vinden, onderzochten we welke interviews tot nu toe het meest werden gelezen. We zetten er een aantal op een rij.

#6 Key-Quality: "Met fatsoenlijke contracten kom je een stuk verder”

Twee gerenommeerde schoonmaakadviesbureaus gaan samen verder. Key-Quality met vestigingen in Sittard en Antwerpen heeft per 1 april 2023 Seiso uit Oirschot overgenomen. Patrick Wiggerman en Anouk Rahean van Key-Quality en Rinke Romeijn en Rob Huijen van Seiso vertellen het verhaal. “We gaan voor fatsoenlijke schoonmaakcontracten.”

#5 Jong Talent Iris Heijkoop: “Doorontwikkeling van robots gaat branche echt verder helpen”

In de rubriek Jong Talent geven jonge schoonmaakprofessionals hun toekomstvisie op de schoonmaak, delen ze hun ervaringen en geven een inkijkje in wie zij zijn en wat hen beweegt. Dit keer aan het woord: Iris Heijkoop.

#4 Martin Pocornie (Asito): “Niemand kiest ervoor om in de schulden te komen”

Het kan iedereen overkomen: in de schulden raken. Martin Pocornie is daar een sprekend voorbeeld van. Gelukkig heeft de medewerker in de facilitaire dienstverlening uit Amsterdam alweer een tijd de wind stevig in de rug, mede dankzij de steun van zijn werkgever Asito. “Dit had iedereen kunnen overkomen.”

#3 Jong Talent Chelsey Boutier: "Veel mensen denken dat schoonmaken alleen wc's poetsen is, maar het is zoveel meer"

In de rubriek Jong Talent geven jonge schoonmaakprofessionals hun toekomstvisie op de schoonmaak, delen ze hun ervaringen en geven ze een inkijkje in wie zij zijn en wat hen beweegt. Dit keer: Chelsey Boutier.

#2 Hella Vercammen: “Schoonmaakbedrijf moet schijnzelfstandigheid aanpakken”

Is de arbeidskracht die het schoonmaakbedrijf aan het werkt heeft nu een echte zzp’er of iemand die schijnzelfstandige is? Die vraag stelt de Rijksoverheid steeds harder, concludeert Hella Vercammen, directeur-eigenaar van The Legal Company. “Die vraag komt dus ook bij schoonmaakondernemers terecht. Ik durf te zeggen dat we in de schoonmaak in acht van tien gevallen met schijnzelfstandigheid te maken hebben.”

#1 Neurowetenschapper Elke Geraerts: Houd meer rekening houden met de werking van het brein

Elke Geraerts, doctor in de psychologie, professor aan de faculteit economie en bedrijfskunde aan de Universiteit Gent en CEO van Better Minds at Work, is keynotespreker tijdens het Facto Congres 2023 op 21 september in Nieuwegein. Zij pleit voor een werkplek die ondersteunt wat ons als mens uniek maakt: ons brein. "Het is vreemd dat managers geen lessen over de werking van het brein krijgen. Dat zou hun vak ontzettend verrijken."