EW Facility Services gaat schoonmaken bij FD Mediagroep

EW Facility Services gaat schoonmaken bij FD Mediagroep

Vanaf deze week is EW Facility Services schoonmaakpartner van de FD Mediagroep. De schoonmaakprofessional neemt zowel het periodieke schoonmaakonderhoud voor haar rekening, als de glasbewassing. In het nieuwe partnerschap staan een hoge kwaliteit, continuïteit, duurzaamheid en een veilige werkomgeving centraal.

Het was niet alleen op bovenstaande criteria dat FD Mediagroep voor EW heeft gekozen als facilitaire partner. Ook de gastgerichte visie van EW sluit goed aan bij wat de opdrachtgever zoekt. FD Mediagroep is een dynamische werkomgeving en de organisatie is gewend haar medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren om het beste uit het werk te halen. Om dit te bewerkstelligen is iedereen die bij FDMG rondloopt, waaronder ook externe leveranciers, onderdeel van het FDMG-team.

Gastvrije werkwijze

De schoonmaakmedewerkers zullen hier dus ook onderdeel van uitmaken. Het helpt dan dat zij al gewend zijn om op een gastvrije manier te werk te gaan, een werkwijze die ook voortkomt uit de oorsprong van EW. Die ligt namelijk in de hotellerie en leisurebranche. Deze gastgerichte instelling vertaalt zich ook naar flexibiliteit voor de opdrachtgever. De medewerkers van EW zijn het gewend moeiteloos op- en af te schalen en mee te bewegen met de behoefte van de opdrachtgever, wat in een dynamische omgeving zeer gewenst is.

Ondersteuning schoonmaakmedewerker

Om die gastvrijheid te kunnen leveren, moeten ook de schoonmaakmedewerkers doorlopend worden meegenomen en ondersteund. Dat is dan ook geïntegreerd in de werkwijze van EW. Ze worden niet alleen opgeleid in hun vak, maar ook gestimuleerd in hun ontwikkeling. Op de werkvloer doet de leidinggevende dat, die daarvoor speciaal gecoacht en getraind wordt. Ook is er het platform H.appy, dat medewerkers voorziet van alle informatie die ze nodig hebben om hun werk op een goede en veilige manier te doen. Dat gaat van informatie over roosters, werkinstructies en online trainingen, tot informatie over het duurzaamheidsprogramma Sterk in je werk van EW. Hierin staat duurzame inzetbaarheid centraal om de schoonmaakmedewerkers te stimuleren gezond en vitaal in hun werk te zijn. Ook een onderdeel van die duurzame inzetbaarheid is het gebruik van ondersteunende materialen en cobots, die het werk verlichten en repeterende taken (deels) uit handen nemen. Bij FD Mediagroep zet EW deze ook in in de vorm van de I-mop en de Ecobot Phantas.