CSU en Apleona bereiden nieuwe opdracht zorgvuldig voor

CSU en Apleona bereiden nieuwe opdracht zorgvuldig voor

Schoonmaakbedrijf CSU en Apleona bieden per 1 juli 2023 allebei hun dienstverlening aan een vooraanstaande geneesmiddelen- en voedingsmiddelenproducent aan. CSU verzorgt de reiniging en desinfectiewerkzaamheden binnen de diverse productieruimten van de locatie in Zwolle. Ook neemt het vijfentwintigkoppige schoonmaakteam het kantoorpand, kleedruimten, hygiënesluizen en overige ruimten voor zijn rekening. Apleona fungeert bij deze opdracht als spil tussen CSU, de opdrachtgever en eindgebruikers.

Het opstarten van dit nieuwe project verliep soepel. Dit komt doordat het grootste deel van het al aanwezige schoonmaakteam bij het bedrijf is overgestapt naar CSU. Bovendien hebben zowel de leidinggevenden van CSU als de Facility Coördinator van Apleona zich goed voorbereid op de nieuwe opdracht, zodat het high-care productieproces ongehinderd kon blijven doorgaan.

Hoge kwaliteitseisen

Extra uitdaging is dat direct na opstart de jaarlijks shut-down plaatsvindt. Dan stopt de productie en worden op planmatige wijze in de gehele fabriek (onderhouds)werkzaamheden uitgevoerd. Aansluitend is de hygiënische schoonmaak essentieel om de productveiligheid volgens de hoogste normen te blijven garanderen. Niels Ribbink, Projectmanager Food van CSU licht toe: “De kwaliteitseisen liggen in deze sector bijzonder hoog. We zitten in het primaire proces van onze klant, waar voedselveilig geproduceerd moet worden. Onze medewerkers op de werkvloer staan daarbij aan de basis.”

Hygiëne en flexibiliteit

Onder aanvoering van Thomas van Leeuwen, Inkoper bij Apleona Netherlands, heeft een team met medewerkers van zowel de opdrachtgever, Apleona als CSU in een periode van een jaar gewerkt aan deze transitie. Het bewaken van de kwaliteit en het voorkomen van alle denkbare risico’s stonden hierbij centraal. De nieuwe samenwerking vraagt de nodige afstemming binnen de vele interne processen. Voor Nasser Boushaba, Facility Manager, en Facility Coördinator Linda Lefevre een teken dat CSU een toekomstbestendige samenwerkingspartner is. “In onze sector draait het om hygiëne en flexibiliteit. Wij verlangen 365 dagen per jaar een topprestatie. CSU boekt uitstekende resultaten op beide vlakken, onder andere dankzij de gespecialiseerde kennis binnen de reiniging en desinfectie binnen de voedingsmiddelenindustrie. We kijken dan ook uit naar een succesvolle uitbreiding van onze samenwerking bij deze mooie opdrachtgever.”