OK-schoonmaakster in zonnetje gezet

OK-schoonmaakster in zonnetje gezet

Vorige week besteedde dagblad De Stentor aandacht aan schoonmaakster Yolanda de Weerd. Zij maakt al 40 jaar operatiekamers schoon en werd door al haar collega's van het Deventer Ziekenhuis in het zonnetje gezet. Volg Service Management op LinkedIn:

De Weerd vertelt dat ze eigenlijk als verpleegkundige aan de slag wilde. Toen ze werd uitgeloot voor de opleiding Verpleegkunde, ging ze als overbrugging als schoonmaker aan het werk. “Ik belandde op de operatieafdeling. Geweldig. De sfeer daar is zo speciaal”, vertelt ze. Inmiddels maakt ze al 40 jaar lang, 5 dagen per week de OK schoon.

Zo maak je de operatiekamer schoon

Hoe doet ze dat, die operatiekamers schoonmaken? “Je werkt van boven naar beneden en maakt alles schoon: de lampen, de apparatuur, de operatietafel, afzuiging, krukjes, voetenbankjes, stoelen, toetsenborden, telefoons, snoeren…” Daarbij komt ze van alles tegen; bloedresten, maar ook andere dingen die uit het menselijk lichaam komen. “Het ruikt niet al te fris.”

Moedertje voor iedereen

Door haar collega’s wordt ze gezien als moedertje voor iedereen die teveel aan anderen denkt en te weinig aan zichzelf. Het inzamelen van geld voor een cadeau liep dan ook als een trein. Er is al 1200 euro gedoneerd, waardoor Van Weerd een nieuwe auto kan kopen. Als ze de versierde ziekenhuisgang richting de operatiekamers inloopt wordt ze onthaalt met gejuich en geklap.

Bron: De Stentor

Lees ook: