Care dienstengroep gaat in gesprek met CNV

Care dienstengroep gaat in gesprek met CNV

Naar aanleiding van het bericht van CNV Vakmensen dat medewerkers van Care Dienstengroep nog veel geld tegoed hebben, heeft de schoonmaakorganisatie een afspraak ingepland met de vakbond.Volg Service Management op LinkedIn:

De vakbond stelt dat het schoonmaakbedrijf doelbewust salaris achterhoud van schoonmakers die werkzaam zijn op scholen. Het gaat dan om vergoedingen voor de feestdagen waarop scholen dicht zijn. In de schoonmaak-cao is afgesproken dat schoonmakers  die dagen uitbetaald krijgen als bijzonder verlof. Uit 9 loonstroken die de vakbond heeft ingezien blijkt ook dat de eindejaarsuitkering niet betaald is.

>> Lees ook: CNV Vakmensen: ‘Schoonmakers op scholen hebben geld tegoed van Care Dienstengroep’

Verantwoordelijkheid opdrachtgevers

CNV heeft naar aanleiding van de mistanden ook scholen die samenwerken met Care Dienstengroep aangesproken op hun verantwoordelijk. De Stentor laat weten dat één van die scholen, Florion, contact heeft opgenomen met het schoonmaakbedrijf. “Wij hebben aangegeven dat wij van alle organisaties waarmee wij samenwerken verwachten dat zij de afspraken zoals die zijn vastgelegd binnen de cao van de betreffende brancheorganisatie, te allen tijde nakomen richting hun medewerkers.”

>> Lees ook: Schoonmakers Care Dienstengroep ontvangen te weinig loon

In gesprek met de vakbond

Het schoonmaakbedrijf uit Nijverdal, dat tussen de 500 en 600 werknemers heeft, herkent zich niet in het beeld dat de vakbond schetst. “Wij willen dat de onderste steen bovenkomt, dus we gaan met ze in gesprek”, zegt manager bedrijfsvoering Thomas Overbeek. Bij hem is slechts één vraag van een werkneemster over haar salaris bekend.

De eerste afspraak met CNV Vakmensen staat voor volgende week al gepland. “Mocht het zo zijn dat wij dingen niet goed hebben gedaan, gaan we dat uiteraard corrigeren.”

Bron: De Stentor

Lees ook: