Voorbeeldbrief: zo informeer je je medewerkers over de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud

Voorbeeldbrief: zo informeer je je medewerkers over de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud

De rijksoverheid stelt een noodfonds voor ondernemers in vanwege de coronacrisis. Wie een beroep wil doen op de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW), kan onderstaande tekst gebruiken om medewerkers te informeren. Deze voorbeeldbrief is juridisch gecheckt.Volg Service Management op LinkedIn:

Zo informeer je jouw werknemers bij een beroep op de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud.

Geachte …, / Beste …,

De uitbraak van het corona-virus en de maatregelen die de overheid noodgedwongen heeft moeten maken, hebben ook voor ons allerlei negatieve gevolgen. Om deze gevolgen (deels) op te kunnen vangen, heeft de overheid een breed pakket aan steunmaatregelen ingevoerd en aangekondigd.

Eén van deze maatregelen is de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW).Wij hebben besloten dat wij op deze regeling een beroep gaan doen. De regeling is nog niet in detail uitgewerkt, maar we informeren je alvast over wat er op dit moment bekend is en wat jij en wij van deze regeling kunnen verwachten.

De regeling houdt in dat wij bij het UWV een verzoek kunnen indienen voor een tegemoetkoming in de loonbetalingen. De hoogte van die tegemoetkoming is afhankelijk van de daling van onze omzet, voor zover die daling het gevolg is van de corona-uitbraak.

De tegemoetkoming geldt voor een periode van 3 maanden. Die periode kan eenmalig verlengd worden met nogmaals 3 maanden.

Dat wij een tegemoetkoming krijgen, heeft geen gevolgen voor jouw loon. Dat betalen wij gedurende de periode van de tegemoetkoming gewoon door. Anders dan bij de wtv-regeling, die tot voor kort van toepassing was, wordt met deze nieuwe regeling niet ingeteerd op je opgebouwde ww-rechten.

Zodra er meer bekend is over de regeling en de (praktische) gevolgen, zullen we je daar zo spoedig mogelijk over informeren.

Wij vertrouwen erop u hiermee voorlopig naar behoren te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

[ondertekening]

Deze tekst is opgesteld door KZO|013 advocaten.


Meer weten over het coronavirus, de laatste ontwikkelingen en de gevolgen voor de schoonmaakbranche? In ons Dossier Coronavirus vind je alle berichten die Service Management heeft gepubliceerd omtrent het coronavirus