Investeringsmaatschappij neemt Diversey over

Investeringsmaatschappij neemt Diversey over

Diversey Care, als leverancier van middelen, materialen en machines in de schoonmaak bekend van onder andere onder andere Taski en de schoonmaakrobot Intellibot, wordt overgenomen door de investeringsmaatschappij Bain Capital.

Sealed Air wilde het bedrijf verkopen en volgens de New York Post was Henkel in de markt om Diversey voor 3 miljard dollar te kopen.  Ter vergelijking: Diversey Care was sinds 2011 in handen van Sealed Air. Het bedrijf betaalde er destijds 4,3 miljard dollar voor. De overname door Henkel is dus niet doorgegaan. Sealed Air verkoopt nu zowel de schoonmaaktak als de tak die zich bezighoudt met voedselhygiëne gecombineerd voor 3,2 miljard dollar aan Bain Capital.

8.600 medewerkers in dienst bij het nieuwe Diversey

Het nieuwe Diversey, zoals het bedrijf wordt genoemd in een persbericht van het beursgenoteerde Sealed Air, wordt een “leidend bedrijf in hygiëne- en schoonmaakoplossingen. Diversey integreert chemie, vloeronderhoudsmachines en materialen met op technologie gebaseerde en waarde toevoegende services. Het biedt daarnaast ook nog eens services op het gebied van voedselveiligheid, water- en energiemanagement.” In totaal werken er bij het nieuwe Diversey 8.600 medewerkers wereldwijd. Diversey Care en de tak die zich bezighoudt met voedselhygiëne behaalden in 2016 een gecombineerde omzet van ongeveer 2,6 miljard dollar.

Sterkere focus op schoonmaakbranche

De overname door Bain Capital wordt afgerond in de tweede helft van 2017. Bain Capital is een zeer grote investeringsmaatschappij uit de Verenigde Staten. Peter Kwestro, Taski sales leader Nederland reageert op LinkedIn verheugd op het bericht van de overname. “Goed nieuws. Het nieuwe Diversey gaat verder als eigen entiteit, met een nog sterkere focus op onze branche. Met specifieke concepten en toekomstgerichte innovaties. Het verzekert hiermee niet alleen de continuïteit voor klanten en werknemers, het zal hiermee een nog prominentere marktleiders rol gaan innemen. Altijd zoekend naar nog betere oplossingen, nog dichter bij de klanten.”

Lees ook
Intellibot van Diversey Care aan de slag op de werkvloer
Henkel heeft oog laten vallen op Diversey Care