Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Video: zo gebruik je de wassteel op een veilige manier

De wassteel methode, ook wel bekend als het osmose systeem, tuckeren of telescopische waspaal, is één van de manieren om glazen op hoogte te wassen. Aan deze manier van werken zitten echter regels vast, vooral vanwege de zware fysieke belasting. Michiel de Reus, eigenaar van Int-Ext Glasbewassing en bestuurslid bij OSB AWOG, laat in een video van OSB zien hoe je de wassteel op een veilige en verantwoorde manier gebruikt. Volg Service Management op LinkedIn:

Wanneer met de wassteel werken?

Welke methode je gebruikt voor glasbewassing wordt duidelijk als je de verplichte Object Risico Inventarisatie en Evaluatie (kortweg Object RIE, beschikbaar via de RAS en OSB) invult. Door het volgen van de Arbeidshygiënische Strategie (AHS), is het direct duidelijk of de wassteel op de betreffende locatie wel of niet geschikt is.

De wassteel mag alleen gebruikt worden als andere methoden, die hoger in de AHS staan, niet toegepast kunnen worden. Dit omdat de wassteel methode een zogenoemde ‘werkmethode met een beperking’ is, vooral vanwege de zware fysieke belasting van de nek en schouder.

>> Lees ook: Nieuwe categorie Golden Service Awards: Glazenwasser van het Jaar

De looptechniek: armen zo min mogelijk gebruiken

In de video, gepubliceerd door OSB, legt Michiel de Reus uit hoe je de wassteel veilig en verantwoordelijk gebruikt. Dit is door middel van de loopmethode. Daarmee bestuur je de borstel aan het uiteinde van de steel door van voren naar achter te lopen, in plaats van door met je armen heen en weer te zwaaien. Daardoor worden de schouders, nek en armen minder zwaar belast.

Bekijk video:

Ook interessant:

Laatste nieuws

Specialisme

Partners