Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Marco Kleppe is wethouder en glazenwasser

Lang niet alle wethouders zijn fulltime actief in hun politieke functie. In bijvoorbeeld vijf van de dertien Zeeuwse gemeenten werken wethouders in deeltijd. Eén van hen is Marco Kleppe, wethouder in Kapelle én glazenwasser.

In een artikel van Omroep Zeeland over gevaren die op de loer liggen bij wethouders die in deeltijd werken, waaronder belangenverstrengeling en burn-out, komt Kleppe aan het woord. Hij verricht de baan van wethouder in deeltijd, voor 70 procent. Daarnaast heeft hij een eigen glazenwassersbedrijf, “omdat het gewoon ongelooflijk leuk is.”

Liever fulltime

Op de vraag of deze twee banen lastig te combineren zijn, antwoordt Kleppe: “Als je als wethouder in je vrije tijd in een pak loopt en er doet wat op, dan kun je meteen aan de slag. Maar in mijn glazenwasserskleren kan dat niet." Hij had wel graag fulltime voor de gemeente willen werken. “Eerlijk gezegd: in het echt ben je altijd wethouder. Dat kan je niet even uitzetten.”

Beschikbaar voor de stad

Bovenstaande risico's worden ook gezien door de Wethoudersvereniging. Zij maken zich hard dat het wethouderschap geen deeltijdbaan hoort te zijn. Voorzitter Marcelle Hendrickx: "Uit de praktijk weten we dat een wethoudersbaan veel meer vergt dan de veertig uur die er officieel voor staat. In de verwachting naar elkaar toe is het ook veel duidelijker. Ik bedoel: ik ben jouw wethouder, ik ben er voor de stad, voor de inwoners en ik ben zeven dagen per week beschikbaar." Kleppe zal er in ieder geval nog wel even beschikbaar zijn voor zijn stad in zowel zijn rol als wethouder, als zijn rol als glazenwasser.

Bedrijfswagen en daarmee inkomsten van glazenwasser Pascal in vlammen opgegaan

Specialisme Nieuws

Bedrijfswagen en daarmee inkomsten van glazenwasser Pascal in vlammen opgegaan

Wat er precies gebeurd is vorige week met de bedrijfswagen van glazenwasser Pascal Zant vorige week is nog niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk is dat zijn bedrijfswagen met dure osmose-installatie in de nacht van woensdag op donderdag volledig is afgebrand.
Moet een glazenwasser werken als het sneeuwt of stormt?

Specialisme Nieuws

Moet een glazenwasser werken als het sneeuwt of stormt?

Het is winter en dat betekent doorgaans dat het kwik flink daalt. Ook kunnen we nog zo te maken krijgen met vorst en sneeuw. Leuk als je vrij bent, maar niet wanneer je glazenwasser bent en eigenlijk moet werken. In de CAO is een regeling opgenomen voor onwerkbaar weer.
2,5 jaar cel en tbs voor omduwen ladder glazenwasser

Branche Nieuws

2,5 jaar cel en tbs voor omduwen ladder glazenwasser

Een 40-jarige man is donderdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot 2,5 jaar cel en tbs met voorwaarden voor het omduwen van de ladder van een glazenwasser. Het slachtoffer viel hierdoor meters naar beneden, brak diverse botten, verloor het zicht in een van zijn ogen volledig en in zijn andere oog deels en moest langdurig revalideren.
Verdachte verschijnt voor de rechter voor duwen tegen ladder van glazenwasser

Specialisme Nieuws

Verdachte verschijnt voor de rechter voor duwen tegen ladder van glazenwasser

Een glazenwasser viel een jaar geleden meters naar beneden van zijn ladder, omdat er onenigheid was over de betaling van een rekening. Het Openbaar Ministerie eiste maandag bij de rechtbank in Den Haag drie jaar cel en tbs met voorwaarden tegen een man voor het omduwen van de ladder van de glazenwasser.
Betaal de glazenwasser met een Tikkie

Branche Nieuws

Betaal de glazenwasser met een Tikkie

Geen gedoe meer hebben met facturen innen. Dat kan dankzij de nieuwe Tikkie Zakelijk-app. Ook schoonmaakbedrijven en glazenwassers kunnen hiermee gemakkelijker betaalverzoeken aanmaken en versturen naar klanten.

Laatste nieuws

Specialisme

Partners