Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Glazenwasser bedreigd in nieuwbouwwijk in Purmerend

Een glazenwasser in de Purmerendse nieuwbouwwijk Weidevenne is bedreigd toen hij in die wijk aan het werk was. Dat meldt RTV Purmerend. Zolang er geen strafbare feiten gepleegd worden, kan de politie echter weinig doen.

De Vinexlocatie in Purmerend is een interessante wijk voor glazenwassers. Bewoners kunnen uiteraard hun eigen glazenwasser kiezen, maar daar lijkt in de Weidevenne niet iedereen het mee eens. Volgens de glazenwasser is de sfeer er sinds vorige maand grimmig en is hij meerdere keren bedreigd. Er zou hem wat worden aangedaan als hij zijn gezicht weer liet zien.

Het verhaal staat niet op zich. Begin 2015 deed het tv-programma Rambam onderzoek naar geweld en intimidatie in de (particuliere) glazenwasserssector. Daarvoor richtten de makers een eigen bedrijf op: De Trekker. Vermomd als glazenwassers boden ze vervolgens hun diensten aan in wijken in Amersfoort en Maarssen. Ze maakten een website en deden flyers in brievenbussen. Een reactie liet niet lang op zich wachten. De medewerkers werden geïntimeerd en bedreigd. Na de uitzending werd een 37-jarige inwoner van Zaandam aangehouden op verdenking van bedreiging.

Lees ook:
Bedreiger glazenwassers Rambam aangehouden

Laatste nieuws

Specialisme

Partners