Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Bedrijfswagen en daarmee inkomsten van glazenwasser Pascal in vlammen opgegaan

Wat er precies gebeurd is vorige week met de bedrijfswagen van glazenwasser Pascal Zant vorige week is nog niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk is dat zijn bedrijfswagen met dure osmose-installatie in de nacht van woensdag op donderdag volledig is afgebrand.

Het vermoeden is brandstichting, maar de politie doet nog onderzoek naar het voorval. Ook de privéauto van zijn echtgenote die ernaast geparkeerd stond heeft de brand niet overleefd. De glazenwasser werd op de noodlottige nacht door een oplettende buurvrouw wakker gebeld. Hij heeft daarop nog geprobeerd zijn bus en de auto te redden, maar daar was geen beginnen aan. Al snel stonden de wagens flink in de brand. Ook de auto van de buurman is zwaar beschadigd.

Osmosesysteem

Zant werkt als zelfstandige glazenwasser, waar hij een jaar of anderhalf geleden mee is begonnen, onder de naam Glazenwasser 050 & de Olle Grieze. Zijn bus was goed te herkennen, aangezien deze naam er trots op prijkte. Om zijn werk zo goed mogelijk uit te voeren, had hij geïnvesteerd in een duur systeem dat hem voorzag van osmosewater. Met de auto is ook dat systeem in vlammen opgegaan.

Gofundme

Zant is wel verzekerd, maar de verzekering vergoedt deze schade niet. Die wordt geraamd op zo’n 15 duizend euro. Tegelijkertijd kan Zant niet werken, aangezien hij zonder auto niets kan beginnen. Daardoor loopt hij ook inkomsten mis. Buurman Dennis Dijk heeft daarom een Gofundme-actie opgezet om geld in te zamelen voor nieuw materiaal, zodat Zant zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

Glazenwasser Ian Smeyers draagt steentje bij aan een diverse en inclusieve toekomst

Specialisme Nieuws

Glazenwasser Ian Smeyers draagt steentje bij aan een diverse en inclusieve toekomst

"Niet lullen, maar zemen." Dat is de insteek van Ian Smeyers (1977) die met zijn glazenwassersbedrijf Nelis Company, jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidt tot glazenwasser en coacht naar werk, maar ook op andere vlakken ondersteuning biedt. Smeyers vindt het belangrijk om iedereen een kans te bieden: "Ons systeem is er nu op ingericht om mensen na te trappen in plaats van op te rapen." Hij staat dit jaar in de Inclusive30, de lijst van MT/Sprout met dertig leiders die het Nederlandse bedrijfsleven verder helpen, op weg naar een diverse en inclusieve toekomst.
Glazenwasser Dennie blijft goedgemutst ondanks kletsnat avontuur

Specialisme Nieuws

Glazenwasser Dennie blijft goedgemutst ondanks kletsnat avontuur

Achteraf kan glazenwasser Dennie Schwartz uit Vught wel lachen om het hachelijk avontuur. Op het moment dat hij vast zat in zijn hoogwerker en in de stromende regen hoopte op hulp, was het iets minder leuk. "Het was superkoud." Maar: "Ik heb nu wel een spannend verhaal voor in de kroeg."
Glazenwasser zit vast op 30 meter hoogte in Rotterdam

Specialisme Nieuws

Glazenwasser zit vast op 30 meter hoogte in Rotterdam

Een glazenwasser is dinsdag bevrijd uit zijn bakje, dat op dertig meter hoogte hing bij een kantoortoren in Rotterdam. Hij was druk bezig om de ramen van de negende verdieping te reinigen, toen het bakje ineens een stukje naar beneden zakte.
Pech achtervolgt jonge glazenwasser uit Wateringen

Specialisme Nieuws

Pech achtervolgt jonge glazenwasser uit Wateringen

Een jonge glazenwasser in Wateringen had afgelopen dinsdag grote pech. Zijn bedrijfsauto nam onverwachts een ‘duik’ in het water. Dit bericht Westlanders.nu Het medium is een actie gestart om de pechvogel een hart onder de riem te steken.

Laatste nieuws

Specialisme

Partners