Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Hassan Boutiba is trots op zijn team van Just Clean Bedrijfsdiensten

Hassan Boutiba blijft graag bij de tijd. En dat is ook te merken in zijn schoonmaakbedrijf Just Clean Bedrijfsdiensten in Tilburg. “We hebben tal van innovaties op voorraadbeheer en logistiek, waardoor we direct kunnen uitrukken naar een klus: van een calamiteit tot extra vloeronderhoud.”

Foto: SIEV

In een artikel op de website van mkb-branchevereniging Schoonmaken Is Een Vak (SIEV) verhaalt Hassan hoe hij ruim twintig jaar geleden bij toeval het schoonmaakvak in rolde. Zijn broer was bedrijfsleider bij een schoonmaakbedrijf om een bakkerij in Hilvarenbeek schoon te maken. Hassan ging met hem mee op een woensdagmiddag, kreeg een moeilijke schoonmaakklus en slaagde daarin, perfectionist als hij is, met glans. In 2011 namen Hassan en zijn broer het schoonmaakbedrijf over.

Sociaal hart

Zijn broer wilde op een gegeven moment wat anders doen en zo kwam het dat Hassan in 2003 het roer volledig overnam. “Samen met mijn vrouw, Hanane Abdellaoui, ging ik verder onder de nieuwe naam Just Clean Bedrijfsdiensten.” Het bedrijf groeide van destijds elf naar nu bijna veertig medewerkers. Zijn vrouw speelt een belangrijke rol in dit succes, stelt Hassan. “Hanane is heel krachtig; zij is het brein achter ons bedrijf.” Het bedrijf is verkozen tot Beste ondernemer met sociale hart in 2011 en Brabants Besten. “Ik ben oprecht trots op ons team dat topprestaties levert.”

Helpen op de werkvloer

Bij Just Clean Bedrijfsdiensten staat de deur voor iedereen open: van specialistisch reinigers tot vakantiekrachten en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook Hassan merkt dat het lastiger is om aan personeel te komen. “We nemen enkel nog eenmalige nieuwe klussen aan op het gebied van specialistische reiniging om zo onze trouwe klanten te blijven bedienen. Ik werk zelf ook weer op de werkvloer mee om onze klanten te blijven bedienen. Ik zie dat als een plicht van jarenlange prettige samenwerking en om onze medewerkers te ondersteunen, adviseren en verder te ontwikkelen.”

Adviseur en uitvoerder

Just Clean Bedrijfsdiensten richtte zich in het begin vooral op schoonmaakwerk, maar groeide al snel uit tot adviseur en uitvoerder van alle takken in de schoonmaakbranche. Het dienstenpakket varieert van bouwschoonmaak, gevelreiniging en glasbewassing tot industriële reiniging, tuinonderhoud, ontruimingen, dakpannen reiniging en coaten en zonnepanelen reinigen.

Uitkomst poll SieV: Schoonmaakbedrijven willen medewerkers met schulden helpen

Ondernemen Nieuws

Uitkomst poll SieV: Schoonmaakbedrijven willen medewerkers met schulden helpen

De coronacrisis, de energiecrisis en de hoge inflatie dragen bepaald niet bij aan een gezonde financiële positie van de gemiddelde Nederlander. Ook in de schoonmaakbranche zijn medewerkers die met (dreigende) schulden zitten. MKB-branchevereniging Schoonmaken Is Een Vak (SieV) hield daarom een poll, met als vraag: Help jij je medewerkers met financiële problemen?
Margriet van Dijken, managing partner Atir: “Dit zijn de trends voor de schoonmaakbranche 2023” 

Branche Verdieping

Margriet van Dijken, managing partner Atir: “Dit zijn de trends voor de schoonmaakbranche 2023” 

De wereld is veranderlijk, zo ook de schoonmaakbranche en de schoonmaakconcepten binnen facilitaire organisaties. Service Management sprak met Margriet van Dijken, managing partner bij Atir, over de trends voor 2023. “Het nieuwe jaar begint met grote onzekerheid over de beschikbaarheid en kostenontwikkelingen van resources. Met daarnaast de zoektocht van organisaties naar het gebruik van werkplekken in de toekomst is de uitdaging compleet.” En de grootste trend? “Dealen met het niet weten.” 
Overheid zet vaart achter certificeringsstelsel voor arbeidsmigranten

Ondernemen Nieuws

Overheid zet vaart achter certificeringsstelsel voor arbeidsmigranten

We krijgen er in Nederland steeds meer arbeidsmigranten bij. Fijn om de personeelskrapte op te vangen, maar iedereen moet wel op een goede, veilige en eerlijke manier aan het werk kunnen. Daarom zet het kabinet vaart achter een verplicht certificeringsstelsel. In de zomer van 2024 moet het nieuwe stelsel volledig doorgevoerd zijn.
Gom vangt extra schoonmaakwerk in drukke periode moeiteloos op

Branche Nieuws

Gom vangt extra schoonmaakwerk in drukke periode moeiteloos op

Druk, druk, druk: in de feestelijke maand december knapt bij velen de agenda bijna uit zijn voegen van alle to-do’s en afspraken. Flexibel zijn helpt en dat is precies wat Gom Logistiek doet. Het bedrijf trok in korte tijd extra schoonmakers aan, zodat ook de drukke distributiecentra van online retailers netjes en schoon blijven.
Meer uren werken volgens FNV geen oplossing voor personeelstekort

Branche Nieuws

Meer uren werken volgens FNV geen oplossing voor personeelstekort

Elke sector heeft er ondertussen wel mee te maken: de krapte op de arbeidsmarkt. Om het personeelstekort op te vangen, moeten werknemers vaak meer werk op zich nemen. Vakbond FNV ziet echter dat in veel sectoren mensen aan hun urentaks zitten. Meer uren werken is volgens medewerkers in sectoren als de zorg, het onderwijs of transport geen optie.

Meest recent

Branche

Partners