Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Antonio Almeida is Schoonmaker van het Jaar 2022: ook glazenwasser, schoonmaakteam en leidinggevende van het jaar bekend  

Antonio Almeida is Schoonmaker van het Jaar, Maureen Hermens is Leidinggevende van het Jaar, Frans de Pon is Glazenwasser van het Jaar en het Schoonmaakteam van het Jaar is het team dat schoonmaakt bij Stichting Amare geworden. Dat heeft de jury van de Golden Service Awards dinsdag 29 november bekendgemaakt.   

Schoonmaker van het Jaar 2022 

Antonio Almeida - Beercoo Schoonmaakgroep - Schiemond 
Antonio is toegankelijk, sociaal en zorgt dat het werk altijd op orde is. “Toen ze op locatie hoorden dat Antonio werd genomineerd, waren ze allemaal super enthousiast en trots. Antonio kent het vak. Als hij vrij is, dan regelt hij zelf vervanging. Naast goede prestaties op werkgerelateerd gebied, laat Antonio ook net dat beetje extra zien. Zo wil hij graag zijn sociale bijdrage leveren door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een rondleiding te geven op zijn locatie. Hij wil hen hiermee een kans te bieden om te komen werken.” Inmiddels werkt Antonio ruim dertien jaar bij Beercoo en tien jaar op de locatie Schiemond. “Hij voelt zich verantwoordelijk voor de locatie en hij staat er ook voor open dat verbeteringen op een goede manier worden opgepakt. Klachten die direct via de klant bij hem komen, lost hij direct op. Daar hoeft de leidinggevende niet eens aan de pas te komen.” 

De jury: “Antonio werkt met liefde en is sociaal betrokken met de bewoners in de wijk waar hij schoonmaakt. Hij blijft rustig bij klachten en lost deze zelf op. Controleert ook de collega's. Nieuwe medewerkers worden minstens twee weken begeleid door Antonio, Antonio staat open voor kritiek en schroomt niet om dat ook naar Beercoo zijn werkgever te doen.”  

Schoonmaker van het Jaar 2022 Antonio Almeida.

Leidinggevende van het Jaar 2022  

Maureen Hermens – EW Facility Services – acht locaties in Midden-Nederland waaronder waaronder Almere en Amersfoort 
Maureen is een bijzonder flexibele leidinggevende en behaalt altijd goede resultaten. “Maar haar echte gave zit in de rust die zij uitstraalt en die zij altijd kan bewaren. Ze zegt niet snel ‘nee’ en blijft altijd vriendelijk en rustig. Maureen bereidt haar zaken namelijk enorm goed voor. Je zult haar dan ook niet gauw overvallen met een onverwachte uitvraag. Het is altijd in te passen of op te lossen. En heeft ze een overdracht van een pand? Dan geeft zij de nieuwe verantwoordelijke een volledig draaiboek over de locatie. Maureen gaat innovatie of projecten niet uit de weg. Daarnaast is zij er echt voor haar collega’s. Daarom is ze ook lid geworden van de Ondernemingsraad. Op deze manier kan ze meepraten over de ontwikkelingen in het bedrijf." 

De jury: “Maureen komt rustig over en laat duidelijk zien dat ze over al haar projecten het overzicht heeft. Haar stijl van leiding geven is gericht op de mens. Persoonlijk contact en sociaal betrokken staan op nummer één. Maureen heeft nog de ambitie om verder te groeien en voor EW een toegevoegde waarde te zijn. Met name bij het ontwikkelen van extra diensten.”  

Leidinggevende van het Jaar 2022 Maureen Hermens.

Schoonmaakteam van het Jaar 2022 

Stichting Amare – EW Facility Services - Den Haag 
Sinds augustus 2021 is EW Facility Services met een compleet nieuw team als schoonmaakpartner gestart bij Amare. “Binnen een jaar is er een zeer hecht team met veel gezelligheid ontstaan. Het team is een mix van verschillende nationaliteiten. Daarnaast werken er ook zes participanten. Iedereen heeft respect voor elkaar, is gelijkwaardig en wordt op zijn of haar krachten ingezet. De inzet van participanten vraagt meer begeleiding en energie, maar dit pakken ze goed op. Ieder teamlid is trots om bij Amare te werken. Niet alleen vanwege het nieuwe gebouw, maar ook door de diverse gebruikers van het pand en de activiteiten die er plaatsvinden. Het is een enorm gedreven en flexibel inzetbaar team. Ze willen het echt heel goed schoon houden voor de bezoekers en medewerkers. Dat is bij dit grote pand niet altijd even gemakkelijk. Als er een keer iets niet helemaal naar wens is vanuit de opdrachtgever, dan trekken ze zich dat aan en lossen ze het meteen op.” 

De jury: “De samenwerking is uitstekend. Het team helpt elkaar. Denkt niet ‘mijn taak is klaar’ en ik ga naar huis. Problemen worden in het team besproken en opgelost. Het is het team gelukt om binnen een jaar zo een hechte groep op te bouwen in een toch dynamische omgeving.” 

Schoonmaakteam van het Jaar 2022 Stichting Amare.

Glazenwasser van het Jaar 2022 

Frans de Pon - Gom Specialistische Reiniging - Fontys Hogeschool - Eindhoven 
Frans is een glazenwasser in hart en nieren met ruime ervaring in het werk. “Na eerst ruim tien jaar samen met zijn maat op de bus heel goed werk te hebben geleverd bij veel verschillende opdrachtgevers, heeft hij in 2021 de stap gemaakt naar meewerkend voorman bij Fontys Hogeschool. Een stapje omhoog. Dat heeft hij dubbel en dwars zelf verdiend. In dit team heeft hij een echte voorbeeldfunctie. Dat schept een verwachting, maar hij pakt het goed en serieus op. Zonder uit het oog te verliezen dat werk leuk moet zijn en blijven. Frans communiceert goed met de klant en collega’s. De voor- en nabespreking zijn hierin heel belangrijk: vooraf meldt Frans zich netjes aan en neemt de werkzaamheden door. Na het geleverde werk is de controleronde samen met de opdrachtgever cruciaal. Tijdens deze ronde wordt alles nog even besproken.” 

De jury: “Hij is goed op de hoogte van regelgeving. Van Arbowet, branche RI&E, project RI&E en locatieregels en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Frans is een uitmuntende vertegenwoordiger voor het bedrijf.”   

Glazenwasser van het Jaar 2022 Frans de Pon.

Over de Golden Service Awards  

De Golden Service Awards hebben een helder doel: een stevige bijdrage leveren aan de kwaliteit en imago van de schoonmaaksector. Werken aan het belang en het bevorderen van de zichtbaarheid en uitstraling, als onafhankelijk en kwalitatief sterk platform. Met dank aan de ambassadeurs die achter de Golden Service Awards staan. Dat zijn Alpheios, CSU, EW Facility Services, Hago, Gom, Numatic, Schoonmakend Nederland en SVS Opleidingen. Zij maken deze verkiezing mede mogelijk. 

VIDEO: Team Stichting Amare is Schoonmaakteam van het Jaar 2022

Branche Nieuws

VIDEO: Team Stichting Amare is Schoonmaakteam van het Jaar 2022

De jury van de Golden Service Awards maakte onlangs de winnaars van de Golden Service Awards bekend. Schoonmaakteam van het Jaar 2022 werd het team van Stichting Amare in Den Haag. Wij gingen met de camera bij ze langs.
VIDEO: Maureen Hermens is Leidinggevende van het Jaar 2022

Branche Nieuws

VIDEO: Maureen Hermens is Leidinggevende van het Jaar 2022

De jury van de Golden Service Awards maakte onlangs de winnaars van de Golden Service Awards bekend. Maureen Hermens van EW Facility Services werd Leidinggevende van het Jaar 2022. We gingen met de camera bij Maureen langs.
VIDEO: Frans de Pon is Glazenwasser van het Jaar 2022

Branche Nieuws

VIDEO: Frans de Pon is Glazenwasser van het Jaar 2022

De jury van de Golden Service Awards maakte onlangs de winnaars van de Golden Service Awards bekend. Frans de Pon (Gom Specialistische Reiniging, Fontys Hogeschool, Eindhoven) werd Glazenwasser van het Jaar 2022. We gingen langs bij Frans om zijn reactie te vernemen.
Nagenieten: de foto's van de Golden Service Awards

Branche Nieuws

Nagenieten: de foto's van de Golden Service Awards

Antonio Almeida is Schoonmaker van het Jaar, Maureen Hermens is Leidinggevende van het Jaar, Frans de Pon is Glazenwasser van het Jaar en het Schoonmaakteam van het Jaar is het team dat schoonmaakt bij Stichting Amare geworden. Om na te genieten plaatsen we helemaal onderstaand de foto's van de uitreikingen in achtereenvolgens Almere, Den Haag, Eindhoven en Bergschenhoek.

Meest recent

Branche

Partners