Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden
Sponsored content

Zo helpt Wecoline Clean 'n Easy de zorgsector

Zeker in deze tijden is het heel belangrijk om goed schoon te maken. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan infectiepreventie in zorginstellingen, maar dit kan en moet nog beter. Wecoline heeft hier anderhalf jaar hard aan gewerkt. Het resultaat: de schoonmaakoplossingen hebben het keurmerk Medisch CE gekregen.

Zorgverleners zijn zich goed bewust van het belang van goede infectiepreventie. Toch concludeert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd dat er verbeterpunten liggen als het gaat om schoonmaak in kleine instellingen in de gehandicaptenzorg. Zo wordt er geconcludeerd dat driekwart van de instellingen op dit moment niet de juiste schoonmaakmiddelen gebruiken. Het is heel belangrijk dat zorgverleners nog meer bewust worden (en blijven) van het belang van goede infectiepreventie.

Daarnaast geeft de inspectie aan dat de schoonmaak in verpleeghuizen verbeterd kan worden. (Nieuws.nl, 2021) Er wordt niet altijd voldoende schoongemaakt en er worden in sommige gevallen verkeerde middelen gebruikt. Ook vindt het desinfecteren niet altijd op de juiste manier plaats.

Niet langer is schoonmaak de budgetsluiter, maar overal is er het besef dat goede schoonmaak een echte noodzaak is.

Hygiëne en desinfectie

Één ding heeft de pandemie ons allemaal nog meer duidelijk gemaakt: het besef dat hygiëne en desinfectie ontzettend belangrijk is. Niet langer is schoonmaak de budgetsluiter, maar overal is er het besef dat goede schoonmaak een echte noodzaak is. Vooral in de zorgsector is het belangrijk dat er op de juiste manier wordt schoongemaakt en dat de juiste schoonmaakmaterialen worden gebruikt. Hygiënisch schoonmaken is cruciaal in de zorg, door de mensen en vóór de mensen.

Nieuwe wetgeving

Dit jaar is er nieuwe wetgeving in werking getreden. Vanaf 26 mei 2021 moeten medische hulpmiddelen namelijk voldoen aan de MDR (745/2017) verordening. Daarom heeft Wecoline de afgelopen anderhalf jaar hard gewerkt om het noodzakelijke ISO13485-certificaat te behalen, zodat de betreffende Wecoline Clean 'n Easy-producten kunnen worden voorzien van een Medisch CE (CE betekent keurmerk 'Conformité Européenne'). "Dit betekent dat in de zorg nu alle niet invasieve medische hulpmiddelen ook met de Clean ’n Easy-interieur- en hygiënische doeken gereinigd mogen worden. Dit is een belangrijke stap vooruit voor Wecoline. Met deze Clean ’n Easy-producten bieden we een snelle en efficiënte schoonmaakoplossing voor de zorgsector."

Schone materialen

Het zorgpersoneel kan met de Clean ’n Easy-producten eenvoudig, efficiënt en nauwkeurig schoonmaken. "Er wordt namelijk altijd gewerkt met schone materialen. Door de kant-en-klare doeken wordt tijd bespaard. Daarnaast wordt de kans op kruisbesmetting verkleind door het eenmalig gebruik van de producten. Verder kan een relatief groot oppervlak met de doek schoongemaakt worden en zijn logistieke processen verleden tijd."

Volgorde van schoonmaken

Om op de juiste manier te desinfecteren, adviseert Wevovi om te beginnen met schoonmaken met het verwijderen van zichtbaar vuil, indien aanwezig. "Hierna kan er een begin gemaakt worden met het reinigen van het oppervlak. Onzichtbaar organisch materiaal wordt verwijderd om te voorkomen dat organismen zich kunnen handhaven, vermeerderen of verspreiden. Nadat het oppervlak gereinigd is kan er gedesinfecteerd worden met Wecoline-desinfectiespray. Dit unieke product doodt binnen 1 minuut bacteriën, gisten en virussen, ook het COVID-19-virus. Onze Clean ’n Easy-producten zijn een goede oplossing om een schone, veilige en hygiënische omgeving te creëren. Iets wat juist in deze tijden cruciaal is."

Dit artikel is gesponsord door Wecovi B.V.

Partners