Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Voorzitter MKB-Nederland pleit voor duidelijke koers voor ondernemers

Ondernemers zijn gebaat bij een helder beleid, dat bij voorkeur twee kabinetsperiodes stand houdt. Dat stelt Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland. Ook pleit hij voor een toekomstbestendig belastingsysteem.

Vonhof richtte zijn boodschap tegen premier Mark Rutte, tijdens het onlangs gehouden jaarcongres van MKB-Nederland. Dit congres stond in het teken van veerkracht. “We moeten af van het hapsnap- en zigzagbeleid dat alleen nog maar wordt verergerd door het versnipperde politieke landschap", sprak hij. Vonhof stelde dat ondernemers behoefte hebben aan een heldere koers, waardoor zij voor een langere periode weten waar zij aan toe zijn.

Beloon ondernemers die risico's willen nemen

De voorzitter pleitte tevens voor een "toekomstbestendig belastingsysteem”. Winst van ondernemers zou niet automatisch als inkomen gezien en belast mogen worden, omdat zij de wist ook investeren in bijvoorbeeld verduurzaming, personeel en innovatie. Het nemen van dergelijke ondernemersrisico’s zou volgens hem juist in fiscale zin beloond moeten worden.

Dertigurengrens

In een zogeheten voltijdsbonus voor werknemers die fulltime werken ziet Vonhof weinig brood. Een systeem met een dertigurengrens, waarbij werknemers alle uren boven die grens krijgen uitbetaald volgens een vast, lager belastingtarief zou eerder stimuleren om meer te blijven werken.

Het aantal faillissementen in 2022 eindigt wederom historisch laag

Branche Nieuws

Het aantal faillissementen in 2022 eindigt wederom historisch laag

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de laatste faillissementscijfers voor 2022 bekendgemaakt. Daarmee kunnen we de balans opmaken voor het gehele jaar. De conclusie is dat in 2022 historisch weinig bedrijven de deuren sloten. Alleen in 2021 was het aantal faillissementen lager sinds de start van de statistiek in 1981.
Meld je nu aan voor de ontbijtsessie ‘Flexibele arbeid: een zegen of een plaag?’ 

Ondernemen Nieuws

Meld je nu aan voor de ontbijtsessie ‘Flexibele arbeid: een zegen of een plaag?’ 

Nieuwe regelgeving en een veranderende economie, als schoonmaakondernemer moet je continu inspelen op allerlei ontwikkelingen. Personeel blijft voor veel werkgevers een belangrijk onderdeel van het proces of het product. Met het aannemen van personeel komt ook de vraag: doe ik dat op vaste of flexibele basis? Wat zijn de juridische voor- en nadelen van de keuzes die ik maak? En wat moet ik vastleggen voor mijn werknemers? Of kan ik beter werken met zzp’ers om de benodigde flexibiliteit en wendbaarheid voor mijn onderneming te behouden? 
Voorzitter MKB-Nederland Jacco Vonhof in College Tour Schoonmakend Nederland

Branche Nieuws

Voorzitter MKB-Nederland Jacco Vonhof in College Tour Schoonmakend Nederland

Schoonmaakbranchevereniging Schoonmakend Nederland organiseert een evenement à la College Tour. Daarin staat de kunst van het lobbyen centraal: wat is het nu precies en welke onderwerpen moeten volgens de mkb-ondernemer in Den Haag op de agenda staan?
Nieuwe wet schept duidelijkheid over arbeidsvoorwaarden

Branche Nieuws

Nieuwe wet schept duidelijkheid over arbeidsvoorwaarden

Duidelijkheid over arbeidsvoorwaarden; dat is fijn om te hebben. Dankzij de nieuwe Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden weten werknemers precies waar ze aan toe zijn. Is een bestaande overeenkomst onduidelijk, dan is het mogelijk om de werkgever te vragen de arbeidsvoorwaarden te verduidelijken.

Laatste nieuws

Ondernemen

Partners